ΑΘΗΝΑ
06:23
|
28.04.2024
Σκίτσα για τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιστορική χαρακτηρίστηκε η χθεσινή ημέρα, 29 Ιουνίου 2023, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Μια παραίτηση, η οποία ήρθε μετά από δύο εκλογικές ήττες, στις 21 Μαΐου και στις 25 Ιουνίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποσύρθηκε για τρεις ημέρες, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και μετά δήλωσε… παρών, όπως σχολιάζει σε σκίτσο του ο ηθοποιός Γιώργος Γαλίτης.

Αρκετές οι αναφορές του παραιτηθέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη θάλασσα και ο Δημήτρης Γεωργοπάλης φαντάζεται τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκινά τις διακοπές του.

«Μόλις 34 ετών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ανέλαβε να ηγηθεί ενός μικρού κόμματος και να γίνει ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης, το 2008 σχεδίαζε τότε τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα πιτσιρικά που μάθαινε ποδήλατο επί τω έργω και με βοηθητικές ρόδες!

Τέλος, ο παραιτηθείς πλέον πρόεδρος δήλωσε «περήφανος» για όσα πέτυχε με τα στελέχη του κόμματός του: την έξοδο από τα μνημόνια, τη ρύθμιση του χρέους, την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, ο Περικλής Κουλιφέτης αναπαράγει ένα σκίτσο που είχε φτιάξει αμέσως μετά το δημοψήφισμα του 2015. Σχολιάζει: Περιμένοντας εκλογική ήττα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές εκείνου του Σεπτεμβρίου αλλά εν τέλει πήρε 8 χρόνια για να γίνει πραγματικότητα.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα