ΑΘΗΝΑ
19:10
|
10.05.2024
Η Ε.Ε. είπε το Σάββατο ότι το κάψιμο ενός αντιγράφου του Κορανίου ή οποιουδήποτε άλλου ιερού βιβλίου «είναι προσβλητικό και ασέβεια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ε.Ε. είπε το Σάββατο ότι το κάψιμο ενός αντιγράφου του Κορανίου ή οποιουδήποτε άλλου ιερού βιβλίου «είναι προσβλητικό και ασέβεια και μια ξεκάθαρη πράξη πρόκλησης», αναφέρει το Anadolu.

Οι δηλώσεις έγιναν αφότου ένα άτομο που ταυτοποιήθηκε ως Σαλγουάν Μομίκα έκαψε ένα αντίγραφο του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων υπό την προστασία της αστυνομίας μπροστά από ένα τζαμί της Στοκχόλμης την Τετάρτη.

Η βεβήλωση είχε προγραμματιστεί για να συμπέσει με το Eid al-Adha, μια από τις σημαντικότερες ισλαμικές θρησκευτικές γιορτές που γιορτάζουν οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο.

«Οι εκδηλώσεις ρατσισμού, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας δεν έχουν θέση στην Ευρώπη», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Ναμπίλα Μασράλι, εκπρόσωπος της Ε.Ε. για τις εξωτερικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας.

«Η Ε.Ε. μαζί με το σουηδικό Υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει σθεναρά την καύσην ενός Κορανίου από άτομο στη Σουηδία. Αυτή η πράξη σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Πρόσθεσε: «Είναι ακόμη πιο λυπηρό το γεγονός ότι μια τέτοια πράξη πραγματοποιήθηκε στη σημαντική μουσουλμανική γιορτή του Eid al Adha».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #12: Μία θαρραλέα κίνηση

Ρωσία: Ξανά πρωθυπουργός ο Μιχαήλ Μισούστιν (upd)

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ακρίβεια και τον υψηλό ΦΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα