ΑΘΗΝΑ
15:12
|
02.05.2024
Οι Χούθι απείλησαν με ανοιχτό πόλεμο την Παρασκευή, εάν τερματιστεί η υπάρχουσα κατάσταση ηρεμίας στην Υεμένη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ομάδα Ansar Allah Houthi απείλησε να ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο την Παρασκευή, εάν τερματιστεί η υπάρχουσα κατάσταση ηρεμίας στην Υεμένη, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah, μιλώντας εξ ονόματος των Χούθι, ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης της ομάδας Μοχάμεντ Αλ-Ατίφι προειδοποίησε: «Οι χώρες του συνασπισμού (με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία) επιβεβαίωσαν ότι η εκεχειρία, σύμφωνα με το αίτημά τους , δεν θα παραμείνει στη θέση της και οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα κάνουν μια μετρημένη κίνηση για να αποκαταστήσουν την ισορροπία στην περιοχή».

Κατά την επίσκεψή του σε πολλά μέτωπα στις επαρχίες Ταΐζ και Λαχτζ, ο Αλ-Ατίφι πρόσθεσε: «Η λύση δεν βρίσκεται στα χέρια του συνασπισμού, αλλά μάλλον αναγκάζονται να έχουν τη λύση στα χέρια τους».

Η Υεμένη βιώνει μια κατάσταση ηρεμίας για περισσότερο από ένα χρόνο εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών και των διεθνών προσπαθειών για την αναβίωση της ειρήνης στη χώρα, η οποία είναι μάρτυρας μιας σύγκρουσης μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Χούθι από το 2014.

Ο Αλ Ατίφι μετέφερε στις χώρες του συνασπισμού: «Αν θέλετε ειρήνη, θα ξεκουραστείτε, και εάν θέλετε πόλεμο, τότε θα τον κάνουμε ανοιχτό πόλεμο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα