ΑΘΗΝΑ
13:32
|
02.05.2024
Ο Καρδινάλιος Ματέο Ζούπι δήλωσε την Κυριακή ότι η αποστολή του στη Μόσχα επικεντρώθηκε σε ανθρωπιστικά ζητήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο απεσταλμένος του Πάπα, Καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, δήλωσε την Κυριακή ότι η αποστολή του στη Μόσχα για τον πόλεμο της Ουκρανίας επικεντρώθηκε σε ανθρωπιστικά ζητήματα και δεν περιλάμβανε συζητήσεις για ειρηνευτικό σχέδιο, αναφέρει το Reuters.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει τον Μάιο από τον Τζούπι, επικεφαλής της διάσκεψης των Ιταλών επισκόπων, να πραγματοποιήσει μια ειρηνευτική αποστολή για να προσπαθήσει να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Τζούπι συνάντησε έναν από τους συμβούλους του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γιούρι Ουσάκοφ, και τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο, αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα. Νωρίτερα τον Ιούνιο, επισκέφθηκε επίσης το Κίεβο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όλες οι συναντήσεις «ήταν σημαντικές, ειδικά σε ανθρωπιστικές πτυχές, στις οποίες έχουμε επικεντρωθεί. Δεν υπάρχει σχέδιο ειρήνης, ούτε διαμεσολάβηση», δήλωσε ο Τζούπι στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RAI.

«Υπάρχει μεγάλη φιλοδοξία να σταματήσει η βία και να διατηρηθεί η ανθρώπινη ζωή, ξεκινώντας από την προστασία των μικρών», είπε, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων που έκανε.

Μιλώντας σε θρησκευτική αντιπροσωπεία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως την Παρασκευή, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι δεν διαφαίνεται προφανές τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς ο απεσταλμένος του για την ειρήνη ολοκλήρωσε τις τριήμερες συνομιλίες στη Μόσχα.

Την ίδια ημέρα, μια δήλωση του Βατικανού ανέφερε ότι η επίσκεψη «αποσκοπούσε στον εντοπισμό ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, που θα μπορούσαν να ανοίξουν δρόμους προς την ειρήνη».

Ο Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα ζητήσει να τερματιστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έχει καταστρέψει ουκρανικά χωριά και πόλεις, έχει προκαλέσει το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και έχει εκδιώξει εκατομμύρια άλλους από τα σπίτια τους.

Κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης ευλογίας του, ο Φραγκίσκος κάλεσε τους προσκυνητές να συνεχίσουν να προσεύχονται για ειρήνη, «ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα για τον ουκρανικό λαό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πογκρόμ του Κιέβου κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Έκκληση του Κύριλλου για διεθνή συμπαράσταση

Συνάντηση Κουτσούμπα-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Η «Άπειρη Αξιοπρέπεια» και ο μετα-ανθρωπισμός

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα