ΑΘΗΝΑ
05:18
|
25.09.2024
Το Ισραήλ ενέκρινε την αγορά μιας τρίτης μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-35 stealth σε μια συμφωνία αξίας 3 δισ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ ενέκρινε την αγορά μιας τρίτης μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-35 stealth σε μια συμφωνία αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το Reuters.

Τα επιπλέον 25 αεροσκάφη που κατασκευάζονται από τη Lockheed Martin LMT.N θα ανεβάσουν τον αριθμό των F-35 στην αεροπορία του Ισραήλ σε 75, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί μέσω του πακέτου αμυντικής βοήθειας που λαμβάνει το Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών που απέκτησε το F-35. Τον Μάιο του 2018 ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του είπε ότι το Ισραήλ ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε το αεροπλάνο στη μάχη.

Το F-35 είναι επίσης γνωστό ως Joint Strike Fighter και στο Ισραήλ με το εβραϊκό του όνομα «Adir» (Ισχυρό).

Η Lockheed Martin και ο κατασκευαστής κινητήρων Pratt & Whitney συμφώνησαν να εμπλέξουν ισραηλινές αμυντικές εταιρείες στην παραγωγή εξαρτημάτων αεροσκαφών, πρόσθεσε το ισραηλινό υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ με τους υποψήφιους για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video)

Δημοσκόπηση CNN: Ένας πόντος διαφορά για Κάμαλα-Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα