ΑΘΗΝΑ
21:06
|
16.09.2024
«Ενώ οι μάζες υποφέρουν όλο και περισσότερο, το σύστημα εξουσίας δεν απειλείται από καμία πολιτική δύναμη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με θέμα την ενδελεχή αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις διαδικασίες προς το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο, συνεδριάζει, σήμερα Δευτέρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει την επόμενη Κυριακή 9 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση στόχος του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 8,9 και 10 Δεκεμβρίου είναι:

  • η Ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25 όχι ως «άλλο ένα κόμμα της Αριστεράς» αλλά ως πολιτική έκφραση του συγκερασμού των παραδόσεων του DiEM25 και της ριζοσπαστικοποίησης που κατέστησε αναγκαία, μετά το 2019, το βάθεμα της κρίσης του ευρωπαϊκού και ελληνικού καπιταλισμού. Και,
  • η Ανασύνταξη της Αριστεράς ώστε το προεκλογικό σχήμα «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» να ενισχυθεί μετεξελισσόμενο σε πόλο έλξης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων και ανένταχτων προοδευτικών πολιτών εν όψει των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων που προμηνύονται ζοφερές κατά την επόμενη τετραετία.

«Στις πρόσφατες εκλογές η τρόικα κέρδισε οριστικά το μεγάλο της στοίχημα: Έχοντας επιβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει, στο όνομα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αντιλαϊκά πράγματα που ούτε η Νέα Δημοκρατία του Α. Σαμαρά δεν τόλμησε να κάνει και, κατόπιν, επιτρέποντας στην “Mητσοτάκης ΑΕ” να σταθεροποιήσει τα “αριστερά” μνημόνια χρηματοδοτώντας (με άλλα 60 δισ. ευρώ δανεικών) το νέο πελατειακό, “επιτελικό” κράτος της, δημιούργησε τις συνθήκες ώστε η άρχουσα τάξη να προσποιείται πως έκανε την Ελλάδα μια “κανονική” χώρα της Δύσης. Στην πραγματικότητα, αυτό που πέτυχε ήταν ότι, ενώ η Ελλάδα παραμένει οικονομικά μη βιώσιμη κι οι μάζες υποφέρουν όλο και περισσότερο, το σύστημα εξουσίας δεν απειλείται από καμία πολιτική δύναμη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ.

«Μέσα σε αυτό το σκηνικό, που διαμόρφωσαν κτηνώδεις δυνάμεις, το ΜέΡΑ25 δώσαμε τον αγώνα για τους πολλούς. Ηττηθήκαμε κατά κράτος την 21η Μάη, κάτι που μας έθεσε προ της προοπτικής μιας ελεύθερης πτώσης – μια ελεύθερη πτώση που όμως αποτρέψαμε με την αποτελεσματική δεύτερη προεκλογική εκστρατεία που, αν και δεν μας επέστρεψε στη Βουλή, διέψευσε τις προσδοκίες της εξαφάνισης του ΜέΡΑ25», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα