ΑΘΗΝΑ
10:08
|
02.05.2024
Ο Ζελένσκι ερωτήθηκε από το CNN σχετικά και με τους στόχους του Κιέβου, ιδίως σε ό,τι αφορά τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα από το CNN, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι πληροφορίες σχετικά με τη συνάντησή του με τον διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, κυκλοφόρησαν σε αμερικανικά, ουκρανικά και ευρωπαϊκά μέσα. προσθέτοντας ότι το Κίεβο δεν έχει κανένα μυστικό από τη CIA.

«Η επικοινωνία μου με τον αρχηγό της CIA θα πρέπει να είναι πάντα στα παρασκήνια. Συζητάμε σημαντικά πράγματα – τι χρειάζεται η Ουκρανία και πώς η Ουκρανία είναι έτοιμη να δράσει», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Δεν έχουμε κανένα μυστικό από τη CIA γιατί έχουμε καλές σχέσεις και οι υπηρεσίες πληροφοριών μας συνομιλούν μεταξύ τους», συμπλήρωσε.

«Η κατάσταση είναι αρκετά ξεκάθαρη. Έχουμε καλές σχέσεις με τον αρχηγό της CIA και μιλάμε. Του είπα για όλα τα σημαντικά πράγματα που σχετίζονται με το πεδίο της μάχης και χρειαζόμαστε».

Τα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική ανέφεραν την πιο πρόσφατη επίσκεψη του Μπερνς στο Κίεβο το Σαββατοκύριακο. Εκτός από τη συνάντηση με τον ίδιο τον Ζελένσκι, ο διευθυντής της CIA λέγεται ότι είχε επίσης συνομιλίες με αξιωματούχους των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

«Ο διευθυντής Μπερνς ταξίδεψε πρόσφατα στην Ουκρανία, όπως έκανε τακτικά από την έναρξη της πρόσφατης επίθεσης της Ρωσίας πριν από περισσότερο από ένα χρόνο», δήλωσε στο CNN ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Όπως και σε άλλα ταξίδια, ο διευθυντής συναντήθηκε με τους ουκρανούς ομολόγους του και τον Πρόεδρο Ζελένσκι, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ να ανταλλάξουν πληροφορίες για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Ο Ζελένσκι ερωτήθηκε από το CNN σχετικά και με τους στόχους του Κιέβου, ιδίως σε ό,τι αφορά τη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ουκρανία χωρίς την Κριμαία. Και όσο η Κριμαία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμη», τόνισε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι οποιοδήποτε σενάριο χωρίς την κατάληψη της Κριμαίας δεν θα μετρούσε ως «νίκη» για την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα