ΑΘΗΝΑ
11:37
|
28.11.2023
Έξι σκίτσα για την ισραηλινή επιχείρηση αφανισμού του προσφυγικού καταυλισμού της Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήγματα από αέρος και χερσαίες επιχειρήσεις από εκατοντάδες Ισραηλινούς στρατιώτες εναντίον των ανθρώπων ενός προσφυγικού καταυλισμού. Το κράτος του Ισραήλ κάνει επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης δηλώνοντας ότι αυτή η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση «δεν θα τελειώσει σε μια μέρα».

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της μεγαλύτερης στρατιωτικής επιχείρησης των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην Τζενίν εδώ και 20 χρόνια. Ένας ακόμα Παλαιστίνιος, 21 ετών, έπεσε νεκρός από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στη Ραμάλα. Έως και 18.000 Παλαιστίνιοι ζουν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Από την έναρξη αυτής της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης τουλάχιστον 3.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής καλεί τη διεθνή κοινότητα να «σπάσει την επαίσχυντη σιωπή της». Ο Παλαιστίνιος εικονογράφος Mohammad Sabaaneh προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να κοιτάξει την Τζενίν με τα δικά του μάτια ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία, η απόλυτη ατιμωρησία και ο αποικιοκρατικός επεκτατισμός του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλακ έβρι ντέι…

Εκεχειρία στη Γάζα… στο παρά πέντε

25 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Ψυχή της ψυχής μου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα