ΑΘΗΝΑ
09:34
|
17.05.2024
Τι είπατε; Ρεσιτάλ έδωσε η κα. Κωνσταντοπούλου, αφού διέκοψε την ψηφοφορία για να κάνει μια μακροσκελή δήλωση, εξηγώντας το παρών στον κ. Τασούλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη της παρέμβαση στη Βουλή, έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου. Παρέμβαση ίσως λίγο πιο μακροσκελή από ό,τι χρειαζόταν, που προκάλεσε διαμαρτυρίες από κάποιους βουλευτές.

Η κα. Κωνσταντοπούλου έκανε γνωστό, ότι οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, θα ψηφίσουν παρών στην υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τασούλα, εξηγώντας ότι αυτό γίνεται «για λόγους αρχής χωρίς προσωπική μομφή στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τασούλα».

Τις διαμαρτυρίες τις προκάλεσε, καθώς συνέχισε στην τοποθέτησή της λέγοντας ότι «με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δηλώσω, ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα συμβάλει στην ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας θα δηλώσει «Παρών» για λόγους αρχής, χωρίς η τοποθέτηση αυτή να ενέχει προσωπική μομφή προς τον προτεινόμενο Πρόεδρο, με τον οποίο προσβλέπουμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Λειτουργίας. Ως νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είμαστε προσεκτικοί σε κάθε μας βήμα, για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη και την προσδοκία των πολιτών, που εναποθέτουν σε εμάς τις ελπίδες τους. Γνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου και του έργου του Προέδρου της Βουλής, λόγω και της προηγούμενης ιδιότητας της Επικεφαλής μας, θα στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία και θα υποβάλουμε προτάσεις για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της δημοκρατίας.

Κατά πληροφορίες από άλλα έδρανα της Βουλής ακούστηκε η λέξη «αρχίσαμε» για την παρέμβαση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΝΔ «βγάζει εκτός» Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει τους προτεινόμενους αντιπροέδρους από τους «Σπαρτιάτες», αλλά και από την Πλεύση Ελευθερίας, με την εξέλιξη που αφορά στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να είναι ξαφνική.

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τοποθετηθεί στο γιατί θα στηρίξει τον προτεινόμενο αντιπρόεδρο από τη Νίκη, οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι στη γαλάζια παράταξη υπάρχει ενόχληση για το «παρών» που αποφάσισε να ψηφίσει η Πλεύση Ελευθερίας.

Σημειώνεται ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει από χθες να μην στηρίξει προτεινόμενους αντιπροέδρους από τους Σπαρτιάτες και τη Νίκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα