ΑΘΗΝΑ
05:11
|
22.02.2024
Σήμερα Open Day στον χώρο του Θοδωρή Ρήγου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Συμμετέχουν οι συνεργάτες μας Κωνσταντίνος Ζήλος και Κυριάκος Φίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανθρωπιστική κρίση υπάρχει όταν η ζωή μεγάλης μερίδας του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται για μια έννοια της οποίας ο ορισμός είναι θολός και ασαφής. Απαντάται σε φυσικές καταστροφές, πολέμους, επιδημίες, και άλλων λογιών καταστροφές.

Στον χώρο του Θοδωρή Ρήγου στην Ακαδημία Πλάτωνος (Todd Rigos Studios & Galleries, Σερρών 74), έξι φωτογράφοι θα μοιραστούν μαζί μας τα βιώματα από τις ανταποκρίσεις τους σε ανθρωπιστικές κρίσεις σε μια εκδήλωση υπό τον τίτλο: Picturing Crisis: Photographers Documenting Human & Natural Disaters, σε μια συνεργασία μεταξύ του Todd Rigos Studios & Galleries και του Refugee Week Greece.

Προσπαθούν μέσα απ το βλέμμα τους να αποδώσουν ανθρώπινες και φυσικές καταστροφές. Προβληματίζονται γύρω από τον κοινωνικό ρόλο του φωτογράφου κοινωνικών κινημάτων. Μερικές από τις θεματικές με τις οποίες καταπιάνονται οι καλλιτέχνες είναι η κατάσταση των Σύρων  γυναικών στην Ιορδανία, οι φυσικές καταστροφές μετά τον τραγικό σεισμό στην Τουρκία, οι καταστροφές συνέπειες των περσινών  πυρκαγιών στην Ελλάδα, η προσφυγική κρίση.

Θα παρουσιαστούν εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές βίντεο και παρουσιάσεις.

 «Τα Todd Rigos Studios & Galleries και το Refugee Week Greece είναι πολύ ενθουσιασμένοι που σας προσκαλούν, για δεύτερη χρονιά, σε μια εκδήλωση γεμάτη με εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές βίντεο και παρουσιάσεις. Μαζί θα δημιουργήσουμε μια συζήτηση για την ανθρωπότητα και θα συζητήσουμε τον ρόλο του φωτογράφου που καταγράφει κοινωνικά ζητήματα».

– Οι χώροι της γκαλερί του ισογείου θα είναι ανοιχτοί, παρουσιάζοντας έξι φωτογράφους με έργα από τις γυναίκες της Συρίας στην Ιορδανία, τον σεισμό της Τουρκίας, τις ελληνικές πυρκαγιές, τη διάσωση στη Μεσόγειο μέχρι τους καταυλισμούς προσφύγων.
– Η όμορφη ταράτσα θα είναι ανοιχτή με προβολές ταινιών μικρού μήκους!
Πρόκειται να δείτε συλλογές φωτογραφιών από πολύ σημαντικές στιγμές της ιστορίας που έχουν γίνει υπερασπιστές της αλήθειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εκδήλωση αυτή δημιουργήθηκε προς τιμήν της παγκόσμιας ημέρας των προσφύγων (20 Ιουνίου), η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του Refugee Week Greece Festival 2023 και στοχεύει στην εκπαίδευση μέσω των τεχνών.

Σύνδεσμοι με τους καλλιτέχνες: Tanya Habjouca: (Σύριες στην Ιορδανία) https://www.instagram.com/habjouqa/ http://tanyahabjouqa.com/ Κωνσταντίνος Τσακαλίδης: (The Greek Willdfires) https://www.instagram.com/tsakalidis_k/ https://www.instagram.com/sooc_images/ https://www.konstantinostsakalidis.com/
Κωνσταντίνος Ζήλος: (Ο σεισμός της Τουρκίας) https://www.instagram.com/zilos.k/ https://www.konstantinoszilos.com/
Κυριάκος Φίνας: (Ο σεισμός της Τουρκίας) https://www.instagram.com/kyriakos_finas/
Άννα Παντελιά: (Mediterranean Rescue) https://www.instagram.com/annapantelia/
Κωνσταντίνος Βλασταράκης-Στρατόπεδο Προσφύγων Ελληνικό

Το Todd Rigos Studios & Galleries είναι ένας πολυχώρος Τεχνών & Εκδηλώσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος, αφιερωμένος σε εκθέσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Ημέρα Χ, όπως «Χ»ωρίς απόφαση

Σπάνια ανακάλυψη σε μυκηναϊκό οικισμό στην Αίγινα: Θαμμένο μωρό με σύνδρομο Down

Δημοφιλής YouTuber καταδικάστηκε σε φυλάκιση για κακοποίηση των παιδιών της

Hidden Place – Έκθεση ζωγραφικής στην Gallery Mataroa

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα