ΑΘΗΝΑ
01:13
|
05.05.2024
Σήμερα Open Day στον χώρο του Θοδωρή Ρήγου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Συμμετέχουν οι συνεργάτες μας Κωνσταντίνος Ζήλος και Κυριάκος Φίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανθρωπιστική κρίση υπάρχει όταν η ζωή μεγάλης μερίδας του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται για μια έννοια της οποίας ο ορισμός είναι θολός και ασαφής. Απαντάται σε φυσικές καταστροφές, πολέμους, επιδημίες, και άλλων λογιών καταστροφές.

Στον χώρο του Θοδωρή Ρήγου στην Ακαδημία Πλάτωνος (Todd Rigos Studios & Galleries, Σερρών 74), έξι φωτογράφοι θα μοιραστούν μαζί μας τα βιώματα από τις ανταποκρίσεις τους σε ανθρωπιστικές κρίσεις σε μια εκδήλωση υπό τον τίτλο: Picturing Crisis: Photographers Documenting Human & Natural Disaters, σε μια συνεργασία μεταξύ του Todd Rigos Studios & Galleries και του Refugee Week Greece.

Προσπαθούν μέσα απ το βλέμμα τους να αποδώσουν ανθρώπινες και φυσικές καταστροφές. Προβληματίζονται γύρω από τον κοινωνικό ρόλο του φωτογράφου κοινωνικών κινημάτων. Μερικές από τις θεματικές με τις οποίες καταπιάνονται οι καλλιτέχνες είναι η κατάσταση των Σύρων  γυναικών στην Ιορδανία, οι φυσικές καταστροφές μετά τον τραγικό σεισμό στην Τουρκία, οι καταστροφές συνέπειες των περσινών  πυρκαγιών στην Ελλάδα, η προσφυγική κρίση.

Θα παρουσιαστούν εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές βίντεο και παρουσιάσεις.

 «Τα Todd Rigos Studios & Galleries και το Refugee Week Greece είναι πολύ ενθουσιασμένοι που σας προσκαλούν, για δεύτερη χρονιά, σε μια εκδήλωση γεμάτη με εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές βίντεο και παρουσιάσεις. Μαζί θα δημιουργήσουμε μια συζήτηση για την ανθρωπότητα και θα συζητήσουμε τον ρόλο του φωτογράφου που καταγράφει κοινωνικά ζητήματα».

– Οι χώροι της γκαλερί του ισογείου θα είναι ανοιχτοί, παρουσιάζοντας έξι φωτογράφους με έργα από τις γυναίκες της Συρίας στην Ιορδανία, τον σεισμό της Τουρκίας, τις ελληνικές πυρκαγιές, τη διάσωση στη Μεσόγειο μέχρι τους καταυλισμούς προσφύγων.
– Η όμορφη ταράτσα θα είναι ανοιχτή με προβολές ταινιών μικρού μήκους!
Πρόκειται να δείτε συλλογές φωτογραφιών από πολύ σημαντικές στιγμές της ιστορίας που έχουν γίνει υπερασπιστές της αλήθειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εκδήλωση αυτή δημιουργήθηκε προς τιμήν της παγκόσμιας ημέρας των προσφύγων (20 Ιουνίου), η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του Refugee Week Greece Festival 2023 και στοχεύει στην εκπαίδευση μέσω των τεχνών.

Σύνδεσμοι με τους καλλιτέχνες: Tanya Habjouca: (Σύριες στην Ιορδανία) https://www.instagram.com/habjouqa/ http://tanyahabjouqa.com/ Κωνσταντίνος Τσακαλίδης: (The Greek Willdfires) https://www.instagram.com/tsakalidis_k/ https://www.instagram.com/sooc_images/ https://www.konstantinostsakalidis.com/
Κωνσταντίνος Ζήλος: (Ο σεισμός της Τουρκίας) https://www.instagram.com/zilos.k/ https://www.konstantinoszilos.com/
Κυριάκος Φίνας: (Ο σεισμός της Τουρκίας) https://www.instagram.com/kyriakos_finas/
Άννα Παντελιά: (Mediterranean Rescue) https://www.instagram.com/annapantelia/
Κωνσταντίνος Βλασταράκης-Στρατόπεδο Προσφύγων Ελληνικό

Το Todd Rigos Studios & Galleries είναι ένας πολυχώρος Τεχνών & Εκδηλώσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος, αφιερωμένος σε εκθέσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα