ΑΘΗΝΑ
10:05
|
03.05.2024
Ο ένας πύραυλος προσγειώθηκε σε λιβανικό έδαφος, ενώ ο δεύτερος σε αμφισβητούμενη περιοχή στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ την Πέμπτη, ο ένας εκ των οποίων προσγειώθηκε σε λιβανικό έδαφος και ο δεύτερος κοντά σε αμφισβητούμενη περιοχή στα σύνορα, δήλωσαν τρεις πηγές ασφαλείας στο Λίβανο.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ ανέφερε στο Twitter ότι ο στρατός του «δεν εντόπισε κανένα επεισόδιο εντός του ισραηλινού εδάφους», αλλά ότι μια έκρηξη σημειώθηκε «πέρα από τον φράχτη των συνόρων».

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την αναφερόμενη εκτόξευση ρουκετών και κανένα άμεσο σχόλιο από τον λιβανικό στρατό ή την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL).

Η αναφερόμενη εκτόξευση ρουκετών ήρθε μετά την ολοκλήρωση μιας από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εδώ και χρόνια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

Οι πηγές στο Λίβανο αναφέρουν ότι ο ένας πύραυλος έπεσε κοντά στο λιβανέζικο συνοριακό χωριό Γουατσανί και ο δεύτερος κοντά στο αμφισβητούμενο χωριό Γκαζαρ, το οποίο διασχίζει τα σύνορα ΙσραήλΛιβάνου, αλλά οι κάτοικοι του δηλώνουν πίστη στη Συρία.

Η Χεζμπολάχ, η ισχυρή οργάνωση που ελέγχει τον νότιο Λίβανο και μάχεται εναντίον του Ισραήλ, εξέφρασε την υποστήριξή της για την παλαιστινιακή υπόθεση κατά τη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Τζενίν.

Η Χεζμπολάχ δεν σχολίασε τις αναφορές για εκτόξευση ρουκετών. Σε ξεχωριστή δήλωση, η ένοπλη ομάδα καταδίκασε τα «επικίνδυνα μέτρα» που έλαβαν οι ισραηλινές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα του Γκαζάρ, το οποίο ο Λίβανος θεωρεί ότι του ανήκει.

Το Ισραήλ κατηγόρησε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς για εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ από τον Λίβανο τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια μιας νέας έξαρσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής βίας. Αυτό υποτίθεται πως ώθησε το Ισραήλ να χτυπήσει τοποθεσίες στον Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα