ΑΘΗΝΑ
02:03
|
18.05.2024
Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού σφράγισε το κτίριο που φιλοξενεί την κατοικία του Μητροπολίτη Ονούφριου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κτίριο της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου το οποίο αποτελεί κατοικία του Μακαριότατου Μητροπολίτη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ονούφριου, εισέβαλαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι του Εθνικού Αποθεματικού Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στο οποίο παράνομα και παράτυπα η ουκρανική κυβέρνηση έχει αναθέσει την διαχείριση των εγκαταστάσεων της μονής.

Υπό την κάλυψη αστυνομικών δυνάμεων οι υπάλληλοι έσπασαν την πόρτα του κτιρίου και χωρίς καμία νομική κάλυψη, όπως καταγγέλλει ο πρωθιερέας Νικήτας Τσέκμαν, δικηγόρος της μονής μπήκαν στο κτίριο.

Στη συνέχεια σύμφωνα με όσα ανέφερε προχώρησαν προκειμένου να εισβάλουν και σε δύο γειτονικά κτίρια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ένα μετά το άλλο σφραγίζονται, ενώ προχωρά το σχέδιο έξωσης των μοναχών που αρνούνται να τα εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με πηγές της UOC οι μοναχοί παραμένουν στη Μονή Λαύρας, καθώς όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι νομικές διαδικασίες στις οποίες έχει προσφύγει, το υπουργείο Πολιτισμού του καθεστώτος της Ουκρανίας δεν έχει δικαίωμα αναλάβει τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Την ίδια ώρα σε συλλήψεις πιστών, μετά την απαγόρευση της εισόδου στη μονή, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, σέρνοντας γυναίκες στο έδαφος και ασκώντας απρόκλητη βία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Εκλογή νέου Μητροπολίτη Ντένβερ στο Φανάρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα