ΑΘΗΝΑ
09:26
|
04.07.2024
Οι 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα βρέφος ενός έτους, πέθαναν έπειτα από δηλητηρίαση λόγω αδιευκρίνιστης διαρροής αερίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σε έναν οικισμό στη Νότια Αφρική σκοτώθηκαν έπειτα από δηλητηρίαση λόγω διαρροής αερίου, δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχιακής κυβέρνησης.

Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος τύπος αερίου ενεπλάκη στο ατύχημα της Τετάρτης, είπε ο πρωθυπουργός της επαρχίας Γκαουτένγκ Πανιάζα Λεσουφί στους δημοσιογράφους καθώς επισκεπτόταν το σημείο κοντά στο Μπόξμπουργκ, ακριβώς ανατολικά της πόλης του Γιοχάνεσμπουργκ.

«Οι δεκαέξι νεκροί είναι ο επαληθευμένος αριθμός. Η ομάδα με διαβεβαίωσε ότι έχει κάνει εκ νέου καταμέτρηση», είπε ο Λεσούφι. Τα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ούτε ο Λεσουφί ούτε τα μέσα ενημέρωσης έκαναν σαφές πώς έγινε η διαρροή. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το αέριο θα μπορούσε να είχε συνδεθεί με παράνομη εξόρυξη.

Οι ιατροδικαστές εθεάθησαν να χτενίζουν την περιοχή με τη βοήθεια της αστυνομίας. Ένας δημοσιογράφος είδε το σώμα ενός παιδιού καλυμμένο από ένα κομμάτι ύφασμα.

Τα πτώματα των θυμάτων ήταν σκορπισμένα στην περιοχή, είπε ο Λεσούφι, προσθέτοντας ότι το νεότερο θύμα ήταν ενός έτους.

«Δεν είναι καθόλου ωραία σκηνή, δεν είναι ωραία σκηνή. Είναι επώδυνη, κουραστική συναισθηματικά και τραγική», είπε ο πρωθυπουργός.

Μια έκρηξη δεξαμενόπλοιου αερίου στο Μπόξμπουργκ τον Δεκέμβριο σκότωσε δεκάδες ανθρώπους, τραυμάτισε δεκάδες και κατέστρεψε σπίτια και οχήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα