ΑΘΗΝΑ
20:17
|
19.05.2024
Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ η διαδικασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις τοποθετήσεις 25 υπουργών της νέας κυβέρνησης, συνεχίζεται σήμερα το πρωί, η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, προαναγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα και προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, ανακοίνωσε την επέκταση του market pass και τόνισε ότι πλέον θα είναι μόνιμο μέτρο το youth pass των 150 ευρώ για τους νέους, με πρώτη καταβολή τον Σεπτέμβριο. Τέλος, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την πρόσθετη μείωση φόρου 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά, νέα μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για σπίτι ασφαλισμένο από φυσικές καταστροφές και τη μόνιμη απαλλαγή δικαιούχων ΕΚΑΣ από συμμετοχή στις φαρμακευτικές δαπάνες.

«Προσερχόμαστε στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και την τιμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάς ανέθεσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Ιουνίου» ανέφερε εισαγωγικά ο Σωκράτης Φάμελλος στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή με την ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του συστήματος εξουσίας και το «εμπόδιο» στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα ασκήσει στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες.

«Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική της θητεία, η ΝΔ, θα επιχειρήσει να ”τρέξει” ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως οι βουλευτές τού ΚΚΕ έχουν ήδη πάρει θέση δίπλα στους αγώνες του λαού.

Ως «κίνημα» που αναδύθηκε μέσα από την «κοινωνία» και που αποτελεί «ευθεία αναφορά στην αμεσοδημοκρατία» χαρακτήρισε την Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή, και δήλωσε υπέρ ενός Κοινοβουλίου αναβαθμισμένου και ανεξάρτητου που δε θα αποτελεί «εκτελεστικό όργανο» της κυβέρνησης .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα