ΑΘΗΝΑ
20:00
|
02.05.2024
Η συριακή λίρα κατέγραψε μια ιστορική κατάρρευση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συριακή λίρα κατέγραψε μια ιστορική κατάρρευση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς η ισοτιμία της έφτασε τις 10.000 λίρες Συρίας για 1 δολάριο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει φτάσει ποτέ η αξία της λίρας Συρίας, σύμφωνα με το Middle East Monitor.

Η οικονομική ιστοσελίδα Syrian Pound Today ανέφερε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία στη Δαμασκό έφτασε τις 9.750 λίρες ανά δολάριο.

Πρόσφατα, η συριακή λίρα γνώρισε νέες καταρρεύσεις στην αξία της, καθώς η τιμή του δολαρίου στις αγορές της πρωτεύουσας, Δαμασκού, ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 9.500 λίρες, εν μέσω φόβων ότι αυτή η πτώση θα επηρεάσει τα προς το ζην των Σύριων σε περιοχές ελεγχόμενες από το καθεστώς, βαθαίνοντας τα δεινά τους.

Το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ σπάνια αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες των οικονομικών κρίσεων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της νομισματικής κρίσης, ενώ συχνά θεωρεί υπεύθυνες τις δυτικές χώρες και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι οικονομολόγοι βλέπουν την ιστορία υπό διαφορετικό πρίσμα, που σχετίζεται κυρίως με τη δομή του καθεστώτος και τις πολιτικές που ακολουθεί για τη διαχείριση της χώρας πολιτικά και οικονομικά. Αυτό προστίθεται στους πυλώνες της συριακής οικονομίας, από την οποία τίποτα δεν παραμένει ανέπαφο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα