ΑΘΗΝΑ
12:58
|
28.04.2024
Ο γερουσιαστής των Αυστραλών Πρασίνων, Νικ ΜακΚιμ, θεωρεί ως καλύτερη λύση για τη θέση αυτή τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γερουσιαστής των Πράσινων θεωρεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι η ιδανική υποψηφιότητα για το νέο κεντρικό τραπεζίτη της Αυστραλίας.Υπό φυσιολογικές συνθήκες η είδηση για τον επόμενο κεντρικό τραπεζίτη της Αυστραλίας θα απασχολούσε από ελάχιστα έως καθόλου τα ελληνικά ΜΜΕ και δικαίως.

Ελα όμως που μεταξύ των υποψηφίων για την αντικατάσταση του Φίλιπ Λόου (νυν κεντρικός τραπεζίτης) συμπεριλαμβάνεται και ένα ελληνικό. Και τι όνομα μάλιστα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης προτάθηκε από συγκεκριμένο γερουσιαστή για τη θέση!

Η σχέση που έχει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 με την Αυστραλία είναι μία σχέση ζωής. Έχει ζήσει και έχει διδάξει στη χώρα, εκεί ζει από τη στιγμή που γεννήθηκε και η μονάκριβη κόρη του. Οι δε σχέσεις του με πολιτικούς της Αυστραλίας είναι και αυτές δεδομένες.Την πρόταση για τον Γιάνη Βαρουφάκη έκανε ο γερουσιαστής των πράσινων Νικ ΜακΚιμ ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει τον Έλληνα οικονομολόγο ως ιδανική υποψηφιότητα.

Η κυβέρνηση των Εργατικών προσώρας δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Οι εικασίες συνεχίζουν πάντως να αυξάνονται. Μεταξύ των πιθανών υποψηφίων είναι ο Στίβεν Κένεντι, η Τζένι Γουίλκινσον, ο αναπληρωτής διοικητής της Αποθεματικής Τράπεζας Μισέλ Μπούλοκ και τα υψηλόβαθμα πρώην στελέχη της Τράπεζας, Ντέιβιντ Γκρουέν και Γκάι Ντεμπελ. Ο νυν κεντρικός τραπεζίτης Δρ Λόου δέχθηκε σκληρή κριτική σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων που «πνίγουν» τα νοικοκυριά με τα στεγαστικά δάνεια, τα οποία ήδη παλεύουν με το αυξανόμενο κόστος ζωής, αλλά και για το γεγονός ότι το 2021 είχε διαμηνύσει τους Αυστραλούς ότι δεν θα υπήρχαν αυξήσεις επιτοκίων μέχρι «τουλάχιστον το 2024».

Βαρουφάκης: Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς

Η RBA έχει αυξήσει το επιτόκιο 12 φορές από τον Μάιο του 2022, με παύσεις τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2023. Το επιτόκιο βρίσκεται πλέον στο 4,1%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα