ΑΘΗΝΑ
19:41
|
30.04.2024
«Το προσωπικό μου μήνυμα στον κόσμο του ΜέΡΑ25» για την «εγκάρδια χειραψία» της «με τον Βαγγέλη Μαρινάκη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποχώρησή της από τον ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε η πρώην βουλευτής Σοφία Σακοράφα, απόφαση που πήρε όταν πληροφορήθηκε, μέσω Twitter όπως η ίδια λέει, ότι ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης πρότεινε στην επιτροπή Δεοντολογίας τη διαγραφή της.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αισθάνθηκε την ανάγκη να στείλει ένα «προσωπικό μήνυμα στον κόσμο του κόμματος» για αυτή την απόφαση:

Χτες το βράδυ, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την Ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25. Κι εγώ, μαζί με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη και την Λίτσα Αλεξάκη, την εισήγηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας να διαγραφεί άμεσα η Σοφία Σακοράφα. Τα δύο, δυστυχώς, πάνε χέρι-χέρι. Η Ανασυγκρότηση (πολιτική-ηθική-οργανωτική) του ΜέΡΑ25 δεν μπορούσε να γίνει χωρίς Ρήξη Ολική με συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο κόμμα της Ανυπακοής στην Ολιγαρχία.

Όλα αυτά τα χρόνια, από τον Γενάρη του 2015 ως τώρα, έχω δεχθεί αμέτρητα μαχαιρώματα, ατέλειωτη ακολουθία απογοητεύσεων από ανθρώπους στους οποίους πίστεψα και θεώρησα αδέρφια μου. Το πιο πρόσφατο ήρθε τώρα, μετά την Κεντρική Επιτροπή, όταν συνεργάτες μου – που μέχρι τότε με προστάτευαν από τη θέα της για να μην καταρρεύσω προεκλογικά – μου έδειξαν φωτογραφία παρμένη στις αρχές Ιουνίου εγκάρδιας χειραψίας της Σοφίας Σακοράφα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ράγισε η ψυχή μου. Σας μιλώ ειλικρινά. Ένιωσα να χάνω τη θέληση να συνεχίσω. Κι αυτό γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά.  

Τον περασμένο Φλεβάρη, είχε δημοσιευτεί φωτογραφία με την Σοφία να βραβεύει τον Αχιλλέα Μπέο, τον άνθρωπο της νύχτας που τρομοκρατεί συστηματικά τους συνοδοιπόρους μας στον Βόλο. Αναγκάστηκα, τότε, να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του ΜέΡΑ25 (και της Σοφίας!), καθώς η Σοφία δεν δέχθηκε να το κάνει. Μου υποσχέθηκε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο. Κι όμως. Μέσα στην πιο σκληρή αναμέτρησή μας με τον Μαρινάκη και τους γνωστούς έξι-επτά ολιγάρχες, την ώρα που εμείς ματώναμε τη φανέλα του ΜέΡΑ25 κόντρα στον Μαρινάκη και την φάρα του, η Σοφία επέλεξε – χωρίς να με προειδοποιήσει, προστατεύσει, προϊδεάσει – να βρεθεί στο ίδιο κάδρο («θεσμικά») με χαμόγελα και χειραψίες με τον αρχι-ολιγάρχη που ο Κλέων, ο Κρίτων, η Λίτσα, εγώ, εσείς με κίνδυνο προσωπικό καταγγέλλουμε μέσα κι έξω από τη Βουλή – τον ολιγάρχη ο οποίος δεδηλωμένα δούλεψε φιλότιμα να εξαφανίσει το ΜέΡΑ25.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην χτεσινή Κεντρική μας Επιτροπή, που στόχος μας ήταν η ενωτική συμπόρευση, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ύπουλη προσπάθεια να τιναχτεί το κόμμα κυριολεκτικά στον αέρα. Δεν τα κατάφεραν. Η Κεντρική μας Επιτροπή βγήκε ενισχυμένη με νέους ανθρώπους, με στιβαρό πρόγραμμα ανασυγκρότησης, με συντεταγμένη πορεία προς το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25. Εμείς θα προχωρήσουμε όπως έχουμε χρέος. Εκείνοι που πέταξαν στα σκουπίδια την αδελφική αγκαλιά που τους έδωσα, που τους δώσατε, επιλέγοντας να παραμείνουν ξένα σώματα στην οικογένεια του ΜέΡΑ25, και να συγχρωτίζονται με τους Μπέους και τους Μαρινάκηδες, δεν έχουν θέση σε αυτό τον ωραίο αγώνα μας.

Κλείνοντας το προσωπικό αυτό σημείωμα σε κάθε μία, σε κάθε ένα σας, με τη δική σας αλληλεγγύη και συνεισφορά, θα επιτευχθεί ο στόχος της οργανωτικής, πολιτικής και ηθικής Ανασυγκρότησης του ΜέΡΑ25. Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ ωραίος για να πέσει θύμα των επαγγελματιών της πολιτικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

ΜέΡΑ25 για ίδρυση ακροδεξιού σωματείου στη Θεσσαλονίκη: «Ούτε να το σκέφτεστε!»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα