ΑΘΗΝΑ
23:42
|
28.09.2024
Η Εκκλησία της Αγγλίας θα εργαστεί για τη σύνταξη νέας ποιμαντικής καθοδήγησης για να επιτρέψει στα ομόφυλα ζευγάρια να λαμβάνουν ευλογίες από ιερείς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εκκλησία της Αγγλίας θα εργαστεί για τη σύνταξη νέας ποιμαντικής καθοδήγησης και άλλου υλικού που χρειάζεται για να επιτρέψει στα ομόφυλα ζευγάρια να λαμβάνουν ευλογίες από ιερείς μέσα στους επόμενους μήνες, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της το περασμένο Σάββατο 8/7.

Το διοικητικό όργανο της Εκκλησίας, που ονομάζεται Γενική Σύνοδος, διεξήγαγε μια τετράωρη συζήτηση για το θέμα, η οποία αποκάλυψε διχασμούς εντός του θεσμού μετά την ψήφιση της συνόδου τον Φεβρουάριο για να επιτραπεί στα ομόφυλα ζευγάρια να κάνουν προσευχή μετά από πολιτικό γάμο.

Ήταν καλό να ακούσουμε τις σκέψεις τους (των μελών της συνόδου) και θα τις πάρουμε για να τροφοδοτήσουμε τις συγκεντρωμένες εργασίες σύνταξης που ξεκινούν τώρα. Ανυπομονούμε να συγκαλέσουμε εκ νέου τον Νοέμβριο, δήλωσε η Σάρα Μουλάλι, επίσκοπος του Λονδίνου.

Μεταξύ των 226 απαντήσεων που ελήφθησαν από τη Σύνοδο σχετικά με τις ευλογίες, 60 απαντήσεις ήταν ότι οι προσευχές έμοιαζαν πάρα πολύ με γάμο και 44 απαντήσεις ότι είναι ανεπαρκείς και 42 απαντήσεις ότι θα απαιτούνταν περισσότερη ποιμαντική καθοδήγηση για τη χρήση τους, αναφέρει η ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΣτΕ.

Η Εκκλησία της Αγγλίας, που παίζει κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια αγγλικανική κοινωνία, δεν επιτρέπει τον γάμο ομοφύλων στις εκκλησίες της και ο λόγος της για την ομοφυλοφιλία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό παρακολουθείται στενά από εκατομμύρια Αγγλικανούς πιστούς σε όλο τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα