ΑΘΗΝΑ
11:17
|
11.05.2024
Το Πεκίνο κατέκρινε την Ουάσινγκτον για μεγάλη καθυστέρηση στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της απέναντι στη Σύμβαση για την κατάργηση των Χημικών Όπλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ολοκλήρωση της καταστροφής των χημικών όπλων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

«Για περισσότερα από 30 χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάστηκαν ακούραστα για να εξαλείψουν το απόθεμα χημικών όπλων μας. Σήμερα, είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν με ασφάλεια τα τελευταία πυρομαχικά αυτού του αποθέματος—φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φρίκη των χημικών όπλων», σημείωσε.

Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την καταστροφή του δηλωθέντος τους αποθέματος χημικών όπλων με μεγάλη καθυστέρηση, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ.

«Οι ΗΠΑ είναι η τελευταία πολιτεία που ολοκλήρωσε την καταστροφή του δηλωθέντος αποθέματος χημικών όπλων, πολύ πίσω από το χρονικό όριο που ορίστηκε στη Σύμβαση για την κατάργηση των Χημικών Όπλων (CWC). Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για την καταστροφή του τελευταίου πυρομαχικού στο απόθεμα χημικών όπλων τους είναι μια εξήγηση στον κόσμο που γίνεται ιδιαιτέρως καθυστερημένα», είπε η Μάο Νινγκ σε ενημέρωση Τύπου.

Υπενθύμισε δε ότι τα μέρη που υπέγραψαν την CWC υποσχέθηκαν να ολοκληρώσουν την καταστροφή των χημικών τους όπλων το αργότερο 10 χρόνια μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας το 1997.

Παρά αυτές τις προσπάθειες, υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις στην προσπάθεια για την επίτευξη «ενός κόσμου χωρίς χημικά όπλα», πρόσθεσε, καλώντας την Ιαπωνία να κινηθεί για την καταστροφή των εγκαταλειμμένων στην Κίνα χημικών όπλων της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση(;) στο Χάρκοβο: Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Έντι Ράμα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αυριανή επίσκεψή του

Κουβέιτ: Διάλυση του Κοινοβούλιου και αναστολή συνταγματικών διατάξεων

Μισούστιν: Αύξηση εξαγωγών μη ενεργειακών προϊόντων κατά δύο τρίτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα