ΑΘΗΝΑ
11:23
|
04.05.2024
Οι διοικητές της παραστρατιωτικής ομάδας δήλωσαν ένθερμοι υποστηρικτές και στρατιώτες της Μόσχας, λέει ο Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν, πέντε ημέρες μετά την βραχύβια εξέγερση της Wagner που κορυφώθηκε στις 24 Ιουνίου με πορεία δυνάμεων της παραστρατιωτικής οργάνωσης προς τη Μόσχα, επιβεβαίωσε σήμερα ο επίσημος εκπρόσωπος της Ρωσικής Προεδρίας Νμίτρι Πεσκόφ.

Η συνάντηση κράτησε τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο στις 29 Ιουνίου, ανέφερε ο Πεσκόφ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 διοικητών της ιδιωτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

«Οι διοικητές παρουσίασαν την εκδοχή τους για το τι συνέβη. Τόνισαν ότι παραμένουν ένθερμοι υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους και του ανώτατου αρχιστράτηγου και δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την Πατρίδα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «άκουσε τις εξηγήσεις των διοικητών και τους πρόσφερε περαιτέρω επιλογές για απασχόληση και συνέχιση της μαχητικής τους δράσης».

Μετά την ματαίωση της ανταρσίας μετά από συνομιλίες μεταξύ του Πριγκόζιν και του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος διαπραγματεύτηκε την κρίση, ο ιδρυτής της Wagner είχε συμφωνηθεί να εξοριστεί στη Λευκορωσία.

Όμως παρά τις αρχικές πληροφορίες που τον ήθελαν να βρίσκεται ήδη στην γειτονική και φιλική της Ρωσίας χώρα, ο Λουκασένκο στη συνέχεια ανακοίνωσε πως δεν βρίσκεται στη χώρα, αλλά πιθανότατα ακόμα στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα