ΑΘΗΝΑ
10:19
|
19.05.2024
Μερίδα στελεχών φαίνεται να διαφωνεί με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, συνεδριάζει, σήμερα Δευτέρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο με θέμα την εκλογή νέου προέδρου.

Με τις ζυμώσεις, τις διεργασίες, αλλά και τους υπόγειους διαξιφισμούς και συσχετισμούς να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, η Πολιτική Γραμματεία συνέρχεται με οδηγό την πλειοψηφική απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παρόλα αυτά, πληροφορίες κάνουν λόγο για την επιθυμία πλειάδας στελεχών που περιστρέφονται γύρω από τις πάλαι ποτέ προεδρικές Κίνηση Μελών και ΡΕΝΕ, στην οποία ανήκει ο Διονύσης Τεμπονέρας, για αναβολή του συνεδρίου και της εκλογής προέδρου σε χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Από την άλλη πλευρά, στελέχη προερχόμενα από τη Γέφυρα, τη ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν συνταχθεί με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για επίσπευση των διαδικασιών, με επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν μπορεί να δώσει τις μάχες που έρχονται «ακέφαλος».

Αναφορικά με την προεδρολογία, τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αρκετά, με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με τον Παύλο Πολάκη, πιθανά και τον Χρήστο Σπίρτζη από την πλευρά των προεδρικών.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να εξετάσει και το θέμα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα