ΑΘΗΝΑ
05:41
|
22.02.2024
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε σε όσα διημείφθησαν προεκλογικά και όσα τελικά έγιναν μετεκλογικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε ο Χάρης Καστανίδης αναφερόμενος στον αποκλεισμό του από τη Βουλή. Ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για ανακολουθία και αναντιστοιχία των λόγων και έργων του Νίκου Ανδρουλάκη πριν και μετά τις εκλογές.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλεγε ότι ‘εκλογές δεν γίνονται χωρίς τον Καστανίδη’ και μετά με άφησε εκτός», τόνισε ο Χάρης Καστανίδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γίνονται με ευπρέπεια και με σεβασμό σε οποιοδήποτε άνθρωπο, είπε ο κ. Καστανίδης και πρόσθεσε: Ένας αρχηγός δικαιούται να κάνει πολιτική ανανέωση αλλά πρέπει να την κάνει με στοιχειώδη ευπρέπεια. Να με συναντούσε και να μου το έλεγε, όχι να λέει πριν τις εκλογές ότι αγώνας δεν γίνεται χωρίς τον Καστανίδη και μετά να με αφήνει εκτός Βουλής».

«Στρατηγική νίκη της Δεξιάς»

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της κάλπης και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ο Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε ότι «η νίκη της Δεξιάς στις δίδυμες εκλογές δεν είναι απλώς μια εκλογική νίκη της συντηρητικής παράταξης, αλλά στρατηγική νίκη με συνθήκες μακράς πολιτικής ηγεμονίας».

Για τον λόγο αυτό, υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να γίνει μία νέα προσπάθεια για να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. «Πρέπει να δημιουργηθεί ρεύμα κοινωνικής πλειοψηφίας για να ενοποιηθεί αργότερα και να μετουσιωθεί σε ρεύμα πολιτικής πλειοψηφίας», είπε σημειώνοντας ότι οι προοδευτικές δυνάμεις «πρέπει να αναγνώσουν σωστά τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που οδήγησαν στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών».

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες επέλεξαν να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, εκτίμησε ότι «το αίτημα να αυξηθούν οι μισθοί και συντάξεις δεν φάνηκε να συγκίνησε τους Έλληνες».

Και εξήγησε γιατί: 

Διαμορφώθηκε, έπειτα από 10 χρόνια μνημονίων, ένας φόβος μην έρθει το χειρότερο και στον πολίτη του αρκούσε ότι λίγο πριν πέσει στον γκρεμό, η κυβέρνηση, που ήταν ο διαχειριστής του φόβου, του πετούσε ένα σκοινάκι και πιανόταν. Το σκοινάκι ήταν τα διάφορα pass. Ζούμε σε κοινωνία επιδομάτων και αποσπασματικών ενισχύσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Διάλογο με τον Τουσκ θέλει ο Ζελένσκι, στο φόντο των μπλόκων Πολωνών αγροτών

Προτροπή Δένδια στην Αλβανία για τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Εναέρια ρίψη βοήθειας στη Βόρεια Γάζα από Βρετανία και Ιορδανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα