ΑΘΗΝΑ
19:21
|
18.05.2024
Τρία καυστικά σκίτσα για τις βόμβες διασποράς του Μπάιντεν προς τους Ουκρανούς για την… αντεπίθεση!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξοπλίσει την Ουκρανία με βόμβες διασποράς! Ειδικότερα δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής στο Politico αποκάλυπτε ότι τα όπλα αυτά θα συμπεριληφθούν στο επόμενο πακέτο όπλων των ΗΠΑ ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο – μια απόφαση που έχει προκαλέσει ανθρωπιστικές ανησυχίες, αλλά και πολλές αντιρρήσεις στους κόλπους της νατοϊκής συμμαχίας.

Η βόμβα διασποράς είναι ένα όπλο που έχει σχεδιαστεί για να διασκορπίζει τα υποπυρομαχικά σε μια ευρεία περιοχή, διακινδυνεύοντας δυνητικά παράπλευρες απώλειες σε άμαχο πληθυσμό. Η Ουάσινγκτον δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της Σύμβασης του 2010 για τα πυρομαχικά διασποράς, η οποία έχει εγκριθεί από περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία, και απαγορεύει τη χρήση τους. 

Το συγκλονιστικό είναι ότι ο υποτιθέμενα πανίσχυρος μηχανισμός του ΝΑΤΟ, με την ενίσχυση μάλιστα και άλλων δυνάμεων, βιώνει φάση εξάντλησης των αποθεμάτων του από πλευράς συμβατικών πυρομαχικών του πυροβολικού, μετά από ενάμισι χρόνο πολέμου, γράφει ο Θέμης Τζήμας στο Κοσμοδρόμιο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας χαρακτήρισε την κίνηση ως «πράξη απελπισίας» και «απόδειξη της ανικανότητας μπροστά στην αποτυχία της πολυδιαφημισμένης ουκρανικής ‘αντεπίθεσης’».

Τρεις σκιτσογράφοι, οι: Ενρίκο Μπερτουτσιόλι (Ιταλία), Πάρες Ναθ (Ινδία) και Εμανουέλε Ντελ Ρόσο (Ιταλία) μεταφέρουν το κλίμα που έχει προκαλέσει η πολεμοχαρής απόφαση Μπάιντεν.

Enrico Bertuccioli
Paresh Nath
Emanuele Del Rosso
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλληλεγγύη και Καταστολή

Eurovision 2024… από άλλον πλανήτη

Εισβολή στη Ράφα

Καλό Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα