ΑΘΗΝΑ
22:48
|
01.05.2024
Ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα συναντηθεί ξανά με τον Μητσοτάκη στο μέλλον έπειτα από προκαταρκτικές προετοιμασίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Την επιθυμία να κάνουν βήματα «προς θετική κατεύθυνση» εξέφρασε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την πρόσφατη συνάντησή του με τον  πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο Ερντογάν επικαλέστηκε μάλιστα τη δυναμική που έχουν και οι δύο μετά τη νωπή ισχυρή «λαϊκή εντολή» που πήραν κατά τις εκλογές, τονίζοντας πως αμφότεροι ως ηγέτες που επανεξελέγησαν πρόσφατα, «μοιράζονται έναν κοινό στόχο» (σ.σ. αυτού των βημάτων προς «θετική κατεύθυνση»).

Σύμφωνα με το Anadolu από τα πιο βασικά θέματα, όπως ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, «σχετίζονταν με τη Δυτική Θράκη, το ζήτημα των μουφτήδων».

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο μέλλον έπειτα από προκαταρκτικές προετοιμασίες που θα γίνουν σε επίπεδο πρέσβεων και υπουργών Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα