ΑΘΗΝΑ
01:56
|
28.04.2024
Τους νυν περιφερειάρχες στις περισσότερες περιπτώσεις ανακοίνωσε η Πειραιώς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους υποψήφιους που θα στηρίξει για τις 13 περιφέρεις της χώρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, χωρίς εκπλήξεις καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για νυν περιφερειάρχες της γαλάζιας παράταξης.

Σε δέκα περιφέρειες, η ΝΔ αναμένεται να στηρίξει εκ νέου τους περιφερειάρχες που εξελέγησαν υπό τη σημαία της το 2019. Πρόκειται για τους Γιώργo Πατούλη (Αττική), Νεκτάριο Φαρμάκη (Δυτική Ελλάδα), Γιώργο Κασαπίδη (Δυτική Μακεδονία), Απόστολο Τζιτζικώστα (Κεντρική Μακεδονία), Χρήστο Μέτιο (Ανατολική Μακεδονία – Θράκη), Κώστα Αγοραστό (Θεσσαλία), Γιώργο Χατζημάρκο (Νότιο Αιγαίο), Φάνη Σπανό (Στερεά Ελλάδα), Αλέκο Καχριμάνη (Ήπειρο) και Ρόδη Κράτσα (Ιονίων Νήσων).

Πέραν αυτών, όπως ανακοινώθηκε από την Πειραιώς, η ΝΔ θα στηρίξει τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου ο υποψήφιος της έχασε από τον «αντάρτη» Κώστα Μουτζούρη το 2019καιτον Δημήτρη Πτωχό (Πελοποννήσου).

Τέλος, για την Περιφέρεια Κρήτης, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη που το 2019 εξελέγη με ποσοστό 60,82% έχοντας στηριχθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Αναμονή για τους δημάρχους

Στο πεδίο των υποψήφιων δημάρχων αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΝΔ, με σίγουρα τα ονόματα του Κώστα Μπακογιάννη και του Κωνσταντίνου Ζέρβα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ενώ για τον δήμο Πατρέων αναζητείται ισχυρό όνομα, πιθανά πρώην βουλευτή, για να αντιμετωπίσει την παντοδυναμία του Κώστα Πελετίδη.

Στην περίπτωση του Ηρακλείου φαίνεται πως δεν έχει κλειδώσει ακόμα ο υποψήφιος δήμαρχος. Πάντως, κομματικά στελέχη διέψευδαν μια πιθανή υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ, στρατηγού Μιχάλη Καραμαλάκη. Τέλος, στην ΝΔ υπάρχει η σκέψη να εκφραστεί στήριξη στον Γιάννη Μώραλη για τον δήμο Πειραιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα