ΑΘΗΝΑ
04:07
|
17.05.2024
Το Σάββατο από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακολουθώντας κατά πόδας την Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να γίνει το δεύτερο στέλεχος που θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανακοίνωση του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι προγραμματισμένη για σήμερα, στις 14:00 μ.μ., στο Impact Hub Athens στου Ψυρρή, με πληροφορίες να αναφέρουν πως στο πλευρό του θα βρεθούν κι άλλα στελέχη όπως ο  Γιώργος Σταθάκης, ο Ανδρέας Ξανθός (από την Ομπρέλα επίσης) και ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, πιθανά και η Ειρήνη Αγαθοπούλου και ο Δημήτρης Βίτσας.

Εν τω μεταξύ, τη στήριξη τους στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου εξέφρασαν χθες, μετά τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση, η πρώην ευρωβουλευτής, Μαριλένα Κοππά και η πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη.

Η τρίτη υποψηφιότητα που αναμένεται να ανακοινωθεί θα είναι αυτή του Νίκου Παππά, αύριο, Σάββατο, διά της θεσμικής οδού από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ άγνωστες παραμένουν έως αυτήν την ώρα οι προθέσεις του Παύλου Πολάκη.

Πάντως, ο κύκλος των υποψηφιοτήτων δεν φαίνεται να κλείνει αύριο, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος κατάθεση υποψηφιοτήτων μπορεί να γίνει μέχρι την παραμονή έναρξης του διαρκούς συνεδρίου δηλαδή στις 25 Αυγούστου.

Όπως έχει γίνει γνωστό η Πολιτική Γραμματεία «κλείδωσε» την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία αφορά και τον «οδικό χάρτη» των εσωκομματικών διαδικασιών, για διαρκές συνέδριο στο τέλος Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά κι έναν ακόμα γύρο στις 3 Σεπτεμβρίου εάν είναι περισσότεροι από δύο υποψήφιοι.

Οι ενστάσεις και οι διαφωνίες επί του «οδικού χάρτη» και της διαδικασίας έχουν παραπεμφθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου αναμένεται να κατατεθούν κι άλλες προτάσεις όπως αυτή του Διονύση Τεμπονέρα για εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά πιθανότατα και η πρόταση όπως αυτή του Νίκου Παππά για εκλογή προέδρου στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα