ΑΘΗΝΑ
19:51
|
18.05.2024
Με το μετάλλιο της Δεσπολλάρη η χώρα μας έφτασε στην κατάκτηση του 31ου μεταλλίου στην ιστορία της διοργάνωσης από το 1997.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα με 2.04.14 στο Έσπο της Φινλανδίας κατέκτησε απόψε η Γεωργία Δεσπολάρη που είναι και η νεαρότερη αθλήτρια του αποψινού τελικού στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Μετά το αποψινό αποτέλεσμα η νεαρή αθλήτρια θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει σε δύο χρόνια για νέα διάκριση κατά την 15η διοργάνωση του επόμενου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η τρίτη θέση που κατάφερε η 20χρονη Γεωργία Δεσπολάρη ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στην ιστορία του αγωνίσματος και το πρώτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η 20χρονη Ελληνίδα αθλήτρια πέτυχε απόψε τη δεύτερη επίδοση της καριέρας της πίσω από το ατομικό της 2.02.31, σε μια κούρσα τακτικής, στην οποία δε θα ήταν εύκολο να προκύψει ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Με το μετάλλιο της Δεσπολλάρη η χώρα μας έφτασε στην κατάκτηση του 31ου μεταλλίου στην ιστορία της διοργάνωσης από το 1997, όπου ξεκίνησε η διοργάνωση στο Τούρκου και στο 10ο χάλκινο.

Δε με ευνόησε η κούρσα!

«Δεν με ευνόησε η κούρσα, ξεκίνησε αργά και πάλι δημιουργήθηκε ένα μπουλούκι αθλητριών και λίγο έλειψε να κλειστό και να πέσω. Εγώ μπήκα για να κατακτήσω μετάλλιο, ακόμη και το χρυσό», είπε η 20χρονη και συμπλήρωσε:

«Τα 800μ. είναι αγώνισμα που πολλά μπορούν να συμβούν και παίζει ρόλο και η εμπειρία σε κούρσες αυτού του επιπέδου. Είχα δυνάμεις στα 200 μ., ίσως αν μπορούσα να περιμένω λίγο ακόμη πριν κάνω την αντεπίθεση να προλάβαινα και τις δύο πρώτες αθλήτριες». 

Αναφορικά με το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή μήπως μείνει εκτός μεταλλίων είπε:

«Στα τελευταία 150μ. φοβήθηκα ότι τελικά δε θα πετύχω το στόχο μου να κατακτήσει μετάλλιο. Είπα στον εαυτό μου έχω δυνάμεις πάμε λοιπόν».

Για την ιστορία στον αποψινό αγώνα στα 800 μέτρα, την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανίδα Ντανιέλα Γκαρσία με 2.02.96 και το ασημένιο η Φινλαδή Βέρα Ματίλα με 2.03.14.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ την Κυριακή 19 Μαΐου

Τέλος ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό

Play-off: Μια ανάσα από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Γιουβέντους: Για 15η φορά κυπελλούχος Ιταλίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα