ΑΘΗΝΑ
22:04
|
02.05.2024
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ τόνισε πως δυτικές εταιρίες ασφαλείας απαρτίζονται από μισθοφόρους με «πλούτο εμπειρίας σε επιχειρήσεις μάχης στο έδαφος διαφόρων χωρών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θα ήθελα να θυμίσω στους ξένους που πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου και στις ξένες κυβερνήσεις που καλύπτουν τους Δυτικούς μισθοφόρους στην ειδική στρατιωτική επιχειρησιακή ζώνη είναι νόμιμοι στόχοι για τους στρατιώτες μας και αυτοί οι στόχοι χτυπιούνται τακτικά και επιτυχώς» ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του The International Affairs για το ρόλο των ιδιωτικών μισθοφορικών εταιριών από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία στα ουκρανικά πεδία συγκρούσεων.

Κληθείσα να σχολιάσει το ρόλο των δυτικών μισθοφορικών εταιριών στην Ουκρανία, η Ζαχάροβα τόνισε πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συγκεντρώνει συστηματικά στοιχεία για τη δράση τους αναλύοντας παράλληλα όλες τις σχετικές πληροφορίες αναρτώντας συχνά τέτοιες αναλύσεις στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ.

«Είναι γνωστό ευρέως πως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία χρησιμοποιούν ενεργά ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρίες στο εξωτερικό. Έχουν το στάτους «εμπορικών οντοτήτων» που παρέχουν «ασφάλεια και υπηρεσίες ασφαλείας» είπε η Ζαχάροβα. Η ίδια πρόσθεσε πως απαρτίζονται από κοινούς μισθοφόρους που έχουν «πλούτο εμπειρίας σε επιχειρήσεις μάχης στο έδαφος διαφόρων χωρών».

Όπως τόνισε, η πραγματικότητα διαφέρει σημαντικά από τους «διακεκυρηγμένους ευγενείς στόχους των ιδιωτικών μισθοφορικών εταιριών» ενώ το αμφιλεγόμενο καθεστώς λειτουργίας τους υπό το διεθνές δίκαιο και η αδιαφανής χρηματοδότησή τους και άλλοι παράγοντες «απλώς προσθέτουν και άλλο λάδι στη φωτιά».

Η ίδια τόνισε τον ενεργό ρόλο δυτικών μισθοφορικών εταιριών και την ανάμιξή τους «σε εγκλήματα Ουκρανών Νεοναζιστών» επισημαίνοντας πως αυτά γίνονται «πέραν αμφιβολίας».

Ανέφερε επίσης πως δυτικές ιδιωτικές εταιρίες μισθοφόρων προσφέρουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και στον ουκρανικό στρατό στο έδαφος χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα