ΑΘΗΝΑ
15:06
|
06.10.2024
Ο Μητροπολίτης Πάβελ κρατείται αν και είναι ηλικιωμένος και διαβητικός καταγγέλλει ο δικηγόρος του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απόφαση του δικαστηρίου να συλλάβει τον Μητροπολίτη Πάβελ, τον ηγούμενο της μονής Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, είναι παράνομη καθώς είναι διαβητικός ασθενής, δήλωσε ο δικηγόρος Νικίτα Τσέκμαν, ο οποίος εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτη παράνομη υπό το πρίσμα της δικαιοσύνης. Ο Μητροπολίτης Πάβελ κρατείται για τεχνητούς λόγους, αν και είναι ηλικιωμένος και ινσουλινοεξαρτώμενος καθώς πάσχει από διαβήτη. Υπό συνθήκες κράτησης η δίαιτα, η διατροφή και οι ενέσεις ινσουλίνης που έχει ανάγκη δεν μπορούν να διασφαλιστούν σωστά», ανέφερε ο δικηγόρος στο κανάλι του στο Telegram.

Νωρίτερα, το περιφερειακό δικαστήριο του Κιέβου έκανε δεκτή την πρόταση της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και άλλαξε τις συνθήκες κράτησης για τον Μητροπολίτη Πάβελ από 24ωρo κατ’ οίκον περιορισμό σε κράτηση, έως τουλάχιστον τις 14 Αυγούστου, με δυνατότητα εγγύησης που αγγίζει το 1εκ. δολάρια.

Ο ηγούμενος, θύμα της προσπάθειας του καθεστώτος του Κιέβου να εκκενώσει την ιστορική μονή Λαύρας των Σπηλαίων Κιέβου-Πετσέρσκ από τους μοναχούς της, είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορσμό από την 1η Απριλίου με την κατηγορία της «υποκίνησης θρησκευτικού μίσους» και της «δικαιολόγησης των ενεργειών της Ρωσίας», με τον ίδιο αλλά και την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία να κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη δίωξη κατά της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Πάβελ έχει αναφέρει ότι του προτάθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου να κλείσει την υπόθεσή του υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εκφραζόταν πλέον εναντίον της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) και του επικεφαλής της Επιφάνιου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα Μπεκτασικό κράτος ή μια ακόμα εργαλειοποίηση του σουφισμού (μυστικού Ισλάμ);

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Χαμενεΐ: Κοινός ο εχθρός για όλον τον αραβικό κόσμο

Η πατριαρχική περιοδεία, ο χορός των δολαρίων και οι «ανεπιθύμητοι» στην Αυστραλία!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα