ΑΘΗΝΑ
08:21
|
17.05.2024
Ηθοποιοί και σεναριογράφοι του Χόλιγουντ συνεχίζουν την απεργία και είναι έτοιμοι να εξασφαλίσουν βιώσιμα συμβόλαια.
Σκίτσο του Adam Douglas.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε». Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα των ηθοποιών του Χόλιγουντ, καθώς συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν οι σεναριογράφοι. Πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση στο χώρο του θεάματος εδώ και 63 χρόνια, με τουλάχιστον 160.000 άτομα να παίρνουν μέρος σε αυτή.

Την Παρασκευή εκατοντάδες διαδήλωσαν μπροστά από το κτήριο του Netflix στη διάσημη Σάνσετ Μπουλβάρ του Λος Άντζελες, αλλά και στη Νέα Υόρκη μπροστά σε μεγάλα στούντιο και σε γραφεία υπηρεσιών streaming, όπως των HBO, Amazon και Paramount.

«Είμαστε εδώ, για πολύ. Τώρα είναι η ώρα να εξασφαλίσουμε τα συμβόλαια που θα εξυπηρετήσουν τις επόμενες γενιές ηθοποιών, όπως έγινε το 1960», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Βέρα Τσέρνι, η οποία εμφανίζεται στις σειρές The Americans και For All Mankind.

Το σκίτσο του Adam Douglas από New Yorker αποτυπώνει ξεκάθαρα το μήνυμα που θέλουν να περάσουν ηθοποιοί και σεναριογράφοι του Χόλιγουντ.

Η παραγωγή ταινιών και σειρών γινόταν ήδη με μεγάλη δυσκολία από τις αρχές Μαΐου λόγω της κινητοποίησης των σεναριογράφων, αλλά με τη συσπείρωση των ηθοποιών η αμερικανική βιομηχανία αρχίζει να γονατίζει, τα γυρίσματα έχουν παγώσει, με εξαίρεση κάποια ριάλιτι και μερικές σαπουνόπερες.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλληλεγγύη και Καταστολή

Eurovision 2024… από άλλον πλανήτη

Εισβολή στη Ράφα

Καλό Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα