ΑΘΗΝΑ
06:17
|
04.05.2024
Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς ως απάντηση στη χρήση αυτών των όπλων από την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς ως απάντηση στη χρήση αυτών των όπλων από την Ουκρανία, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

«Η Ρωσία έχει επαρκές απόθεμα διαφόρων ειδών πυρομαχικών διασποράς, διαφόρων ειδών. Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε κάνει, δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει και δεν είχαμε τέτοια ανάγκη, παρά μια ορισμένη έλλειψη σε πυρομαχικά σε ένα ορισμένο χρονικό σημείο, αλλά δεν το κάναμε αυτό», είπε ο πρόεδρος σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα «Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν» στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, ένα απόσπασμα του οποίου δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του οικοδεσπότη Πάβελ Ζαρούμπιν.

«Αλλά φυσικά, εάν αυτά (τα πυρομαχικά διασποράς) χρησιμοποιηθούν εναντίον μας, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε με οφθαλμό αντί οφθαλμού», είπε ο πρόεδρος.

Ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι προμήθειες πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία και η χρήση τους θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έγκλημα. «Όσον αφορά τα πυρομαχικά διασποράς, η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση μέσω του προσωπικού της έδωσε τη γνώμη της για αυτά τα πυρομαχικά πριν από λίγο καιρό, όταν η χρήση των πυρομαχικών διασποράς χαρακτηρίστηκε έγκλημα από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση. Έτσι, νομίζω, έτσι θα έπρεπε να είναι αντιμετωπίζονται», συνέχισε ο πρόεδρος.

Ο Πούτιν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία λόγω γενικής έλλειψης οβίδων. «Οι ΗΠΑ το κάνουν αυτό (προμηθεύουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία) όχι από την καλοσύνη της καρδιάς τους, αλλά επειδή έχουν έλλειψη πυρομαχικών γενικά», είπε ο πρόεδρος.

Επανέλαβε ότι «ο ουκρανικός στρατός ξοδεύει έως και 5.000-6.000 βλήματα διαμετρήματος 155 χιλιοστών ανά ημέρα μαχών, ενώ οι ΗΠΑ παράγουν 15.000 το μήνα». «Έχουν έλλειψη και η Ευρώπη δεν έχει ήδη αρκετά [βλήματα]», δήλωσε ο Πούτιν. «Έτσι, δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο από το να προτείνουν τη χρήση πυρομαχικών διασποράς», επεσήμανε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα