ΑΘΗΝΑ
14:34
|
05.05.2024
Ο Τούρκος Πρόεδρος έφθασε σήμερα το μεσημέρι στην Ντόχα, συνοδεία 200 Τούρκων επιχειρηματιών και σημαντικών υπουργών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουρκία και Κατάρ διατηρούν «ισχυρές στρατηγικές σχέσεις σε κάθε τομέα, από την διπλωματία ως την οικονομία και τον πολιτισμό» τόνισε σήμερα το απόγευμα φθάνοντας στη Ντόχα του Κατάρ ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο περιοδείας σε χώρες του Κόλπου που ξεκίνησε την Δευτέρα από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

President Erdoğan arrives in Qatar on 1st trip since COVID-19 outbreak |  Daily Sabah

Ο Τούρκος Πρόεδρος συναντήθηκε ήδη με τον Καταριανό εμίρη, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι με τον οποίο έχουν και στενές φιλικές σχέσεις. Ο Καταριανός εμίρης τον υποδέχθηκε με την προσφώνηση «αγαπητέ αδελφέ» στο φόντο της 50ής επετείου διμερών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ και της επικείμενης διμερής συνόδου της Στρατηγικής Επιτροπής αμφοτέρων χωρών ως το τέλος του 2023.

Ο Ερντογάν κατέφθασε σήμερα στη Ντόχα συνοδεία σημαντικών υπουργών όπως οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και 200 Τούρκων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Baykar κατασκευής τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drone).

Συμφωνίες για drone στη Σαουδική Αραβία και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο Τούρκος Πρόεδρος ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου συνάντησε τον Σαουδάραβα πρωθυπουργό και πρίγκηπα διάδοχο στο θρόνο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, και του δώρισε τούρκικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων οδήγησε ο τελευταίος με συνοδηγό τον Τούρκο Πρόεδρο.

Στη Τζέντα υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στο σαουδαραβικό υπουργείο Άμυνας και την τουρκική εταιρία drone, Baykar,  που ο διευθύνων σύμβουλος Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη συμφωνία άμυνας» στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας.

Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman receives Turkish President Recep Tayyip Erdogan in Jeddah. (SPA)

Υπογράφηκαν επίσης διμερή μνημόνια αντίληψης σε τομείς όπως η Ενέργεια, η άμυνα, η έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, οι άμεσες επενδύσεις, τα Μέσα Ενημέρωσης, κ.α.

Αύριο, Τετάρτη, 19 Ιουλίου, ο Ερντογάν θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συνοδεία και πάλι μεγάλης αντιπροσωπείας Τούρκων επιχειρηματιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα