ΑΘΗΝΑ
12:01
|
03.05.2024
Οι θαμνώδεις εκτάσεις αποκαθίστανται πιο γρήγορα, ενώ τουλάχιστον 30 χρόνια, απαιτεί η πλήρης αποκατάσταση δάσους πεύκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τρεις δεκαετίες θα χρειαστούν για να αποκατασταθούν σε ένα βαθμό τα πάνω από 35.000 στρέμματα δασικής έκτασης που κάηκαν στον Νέο Κουβαρά Αττικής μέσα σε περίπου έξι ώρες ενώ έπνεαν άνεμοι έως 8 μποφόρ.

Ο καθηγητής δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Γήτας, επισήμανε την επανάληψη των πυρκαγιών, εξηγώντας πως το πιο μεγάλο πρόβλημα εμφανίζεται όταν οι ίδιες ή γειτονικές εκτάσεις καίγονται κάθε 5-10 χρόνια, επειδή πολλαπλασιάζουν τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα, σε χλωρίδα αλλά και άγρια πανίδα.

Πώς τα δάση μπορούν να αναγεννηθούν μόνα τους μετά τη φωτιά – Πόσα χρόνια  χρειάζονται - Newsbeast

Ερωτηθείς πόσο καιρό χρειάζονται τα καμένα οικοσυστήματα να επανέλθουν απάντησε ότι «εξαρτάται από το πόσο χώμα υπάρχει εκεί, πόσο έδαφος, αν οι εκτάσεις είναι βραχώδεις». Όπως εξήγησε, οι θαμνώδεις εκτάσεις αποκαθίστανται πιο γρήγορα, ενώ περισσότερο χρόνο, τουλάχιστον 30 χρόνια, απαιτεί η πλήρης αποκατάσταση δάσους πεύκης σε περιοχές όπως τα Δερβενοχώρια ή τα Γεράνεια Λουτρακίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα