ΑΘΗΝΑ
03:37
|
25.09.2024
Ο Ισραηλινός Πρόεδρος δεν ξέχασε την Τεχεράνη λέγοντας πως το Ισραήλ «ποτέ δεν πρόκειται να αποδεχθεί το ενδεχόμενο το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην επιβεβαίωση των «ακλόνητων» σχέσεων Ισραήλ-ΗΠΑ προχώρησε απόψε  με ομιλία του στο κογκρέσο των ΗΠΑ ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Χέρτζογκ παράλληλα, επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες Αμερικανών βουλευτών για το μέλλον της ισραηλινής «δημοκρατίας» εάν ψηφιστεί ως το τέλος της επόμενης βδομάδας το πολύκροτο νομοσχέδιο δικαστικών μεταρρυθμίσεων που υπονομεύει το Ανώτατο Δικαστήριο στην Κνέσετ. Χρησιμοποίησε δε ως επιχείρημα τον ισχυρισμό πως το Ισραήλ «έχει τη δημοκρατία στο DNA  του»

Αναφέρθηκε επίσης στις πολυετείς στενές σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ με αφορμή της ομιλίας του που έγινε με τη συμπλήρωση 75 χρόνια ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ προκαλώντας θερμό χειροκρότημα των περισσότερων Αμερικανών βουλευτών.

Αναφερόμενος στο Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα, είπε ότι Ισραήλ και ΗΠΑ μοιράζονται σύμπτωση απόψεων σε σχέση με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, επαναλαμβάνοντας πως το Ισραήλ «ποτέ δεν πρόκειται να αποδεχθεί το ενδεχόμενο το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο».

Ο Χέρτζογκ, (που είναι ο δεύτερος Πρόεδρος μετά τον πατέρα του, Χαίμ Χέρτζογκ, που εκφωνεί ομιλία στο αμερικανικό κογκρέσο των ΗΠΑ) διέκρινε προοπτικές εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία, εκφράζοντας την ελπίδα πως το Ισραήλ «θα εξομαλύνει τις σχέσεις του με όλους τους γείτονές του, συμπεριλαμβανομένων και των Παλαιστίνιων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Προχωρά η αναμόρφωση της Στοάς Αρσακείου σε πολυχώρο γαστρονομίας

Νέο τζακπότ στο Τζόκερ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα