ΑΘΗΝΑ
01:19
|
18.05.2024
Η NBCUniversal απέκλεισε περιοχή στην οποία οι απεργοί είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση και πικετοφορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ένωση Συγγραφέων της Αμερικής (WGA) του Χόλιγουντ και το συνδικάτο ηθοποιών SAG-AFTRA που έχουν προχωρήσει σε ιστορική απεργία για τα δεδομένα του αμερικανκού εργατικού κινήματος, κατέθεσαν παράπονο στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) εναντίον της NBCUniversal της Comcast την Τρίτη, κατηγορώντας την εταιρεία ότι απέκλεισε μια περιοχή στην οποία θα λάμβανε χώρα συγκέντρωση των απεργών και πικετοφορία.

Τα συνδικάτα είπαν ότι η NBCUniversal παραβίασε την ελευθερία τους να κάνουν πικετοφορία και έθεσε σε κίνδυνο τα μέλη της εμποδίζοντας ένα δημόσιο πεζοδρόμιο δίπλα στην περιοχή του στούντιο της εταιρείας στην Καλιφόρνια με ένα εν εξελίξει κατασκευαστικό έργο.

Η καταγγελία της WGA ανέφερε ότι η NBCUniversal «ανάγκασε τους απεργούς να περιπολούν σε πολυσύχναστους δρόμους με σημαντική κίνηση αυτοκινήτων, όπου δύο απεργοί έχουν ήδη χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο».

Το συνδικάτο SAG-AFTRA είπε ότι τα μέλη αναγκάστηκαν «να κάνουν πικετοφορία σε μη ασφαλή πολυσύχναστη τοποθεσία, επιδεινώνοντας τη δεινή κατάσταση της δημόσιας ασφάλειας για να παρέμβουν στο δικαίωμα των απεργών μελών να συμμετάσχουν στην προστατευμένη, συντονισμένη δραστηριότητα των πικετοφοριών και της περιπολίας έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοδότη κατά τη διάρκεια μιας νόμιμης απεργίας».

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ενώθηκαν με τους σεναριογράφους του κινηματογράφου και της τηλεόρασης για πρώτη φορά μετά από 63 χρόνια την περασμένη εβδομάδα, καθώς απαίτησαν υψηλότερους μισθούς στην εποχή της διαδικτυακής ροής περιεχομένου και περιορισμούς στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η NBCUniversal είπε ότι υποστηρίζει τα δικαιώματα των συνδικάτων να διαδηλώνουν με ασφάλεια, προσθέτοντας ότι κατανοεί ότι ο χώρος και ο χρόνος του πολυετούς κατασκευαστικού της έργου είχε δημιουργήσει προκλήσεις για τους διαδηλωτές και ότι συνεργάζεται με δημόσιες υπηρεσίες για να αυξήσει την πρόσβαση.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εταιρεία έχει εκπληρώσει τις νομικές μας υποχρεώσεις βάσει του Νόμου για τις Εθνικές Εργασιακές Σχέσεις (NLRA) και θα συνεργαστούμε σε σχέση με οποιεσδήποτε έρευνες από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων σχετικά με αυτό το θέμα», δήλωσε εκπρόσωπος της NBCUniversal.

Και τα δύο συνδικάτα ζήτησαν από την NLRB να διατάξει την NBCUniversal για να διορθώσει την κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα