ΑΘΗΝΑ
23:33
|
03.05.2024
Οι ουκρανικές αρχές μπλόκαραν την καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την καταβολή της υπέρογκης εγγύησης του Μητροπολίτη Πάβελ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εμπόδια στην καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων που έχει ξεκινήσει για τη συγκέντρωση του υπέρογκου ποσού της εγγύησης που έχει οριστεί για την αποφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Λαύρας των Σπηλαίων Κιέβου-Πετσέρσκ, προχώρησαν οι ουκρανικές αρχές.

Μέχρι να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγύησης που αγγίζει το 1 εκ. δολάρια (33εκ σε εθνικό νόμισμα) ο Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνομπίλ, Πάβελ θα παραμείνει στη φυλακή, τουλάχιστον έως τις 14 Αυγούστου, μετά από πολύμηνη κατ’ οίκον κράτηση.

Δεδομένης της υπέρογκης εγγύησης, οι πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και η αδελφότητα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα.

Όπως ανέφερε η Μονή τη Δευτέρα, οι πιστοί διοργάνωσαν έρανο από την πρώτη στιγμή για να στηρίξουν τον ηγούμενο, συγκεντρώνοντας σε πρώτη φάση περί τα 25.000 δολάρια. Ωστόσο στις 17 Ιουλίου ο διαδικτυακός τόπος ipay.ua στον οποίο συγκεντρώνοντας ηλεκτρονικά χρήματα από όλη τη χώρα, απενεργοποίησε την καμπάνια, χωρίς καμία εξήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στέλεχος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, φέρεται να σχολίασε το θέμα στην ουκρανική τηλεόραση, επιχαίροντας που ο κόσμος εμποδίστηκε να βοηθήσει τον φυλακισμένο ηγούμενο.

Όπως ανέφερε, οι ειδικές υπηρεσίες είχαν «προληπτικές συνομιλίες» με τους εμπνευστές του εράνου και η καμπάνια αποσύρθηκε. «Ετσι αυτό το τσίρκο έλαβε τέλος», φέρεται να ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα