ΑΘΗΝΑ
20:15
|
10.05.2024
Όταν το «ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα» γίνεται τρόπος ζωής στην Ελλάδα εν έτει 2023.
Σκίτσο του Dranis.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη ταχύτητα και να περιορίσει τις μεγάλες πυρκαγιές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όχι δεν το είπε πριν μια εβδομάδα, αλλά την πρώτη ημέρα που καίγονταν Δερβενοχώρια και Λουτράκι.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός πληρώνει δυσβάστακτους φόρους, για να είναι προστατευμένα τα σπίτια του, τα χωράφια του, η γη του, τα δάση μας, την ίδια ώρα καίγονται σε μια μέρα και η κυβέρνηση δίνει σόου, λέγοντας ότι για όλα φταίει ο «κακός άνεμος».

Η απουσία πρόληψης, σχεδιασμού, συντονισμένης δράσης, αποτελεσματικότητας είναι εδώ και μας το θυμίζει είτε με χιόνια είτε με πυρκαγιές. Και φυσικά η μέθοδος αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων είναι: Το «εκκενώστε» και το «κλείστε τα πάντα», με τα μόνιμα θύματα να είναι οι πολίτες αυτής της χώρας.

Εικόνα
Σκίτσο του Dranis

Ωστόσο, το «προετοιμασμένο εδώ και μέρες» υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής ενεργοποίησε ταχύτατα το «112», υπενθυμίζοντάς μας την «μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση σε σχέση με το Μάτι». Κανείς δεν χρειάζεται να δει τίποτα από τα παραπάνω, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κέρδισαν με 41% στις προηγούμενες εκλογές, τελεία και παύλα.

Κατάληξη; «Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εισβολή στη Ράφα

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα