ΑΘΗΝΑ
01:09
|
17.06.2024
Η Κίνα πρόθυμη να αυξήσει τις εισαγωγές από την Ουκρανία και να εντείνει την εμπορική συνεργασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα είναι πρόθυμη να αυξήσει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων από την Ουκρανία και να εξετάσει ζητήματα που άπτονται της απελευθέρωσης του εμπορίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο εμπορίου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Πεκίνο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας της Ουκρανίας, Τάρας Κάτσκα.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό αξιωματούχο ο Κινέζος υφυπουργός Εμπορίου Λινγκ Τζι, το Πεκίνο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με το Κίεβο για την ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η Κίνα είναι πρόθυμη να «δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των φορέων προώθησης επενδύσεων των δύο χωρών και να επεκτείνει περαιτέρω τον χώρο για εμπορική και επενδυτική συνεργασία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός αξιωματούχος τόνισε ότι ελπίζει στην επέκταση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα. «Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με την Κίνα για να προωθήσουμε την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε, προσθέτοντας ότι το Κίεβο θα εντείνει τις προσπάθειές του «για την προστασία της ασφάλειας των επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από την Κίνα στην Ουκρανία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνες της Adidas για καταγγελία «δωροδοκίας μεγάλης κλίμακας» στην Κίνα

Ποια η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΗΠΑ: Μείον τέσσερις πετρελαιοπηγές μέσα σε μια βδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα