ΑΘΗΝΑ
00:07
|
20.09.2024
Συνεχίζεται η ισραηλινή βαρβαρότητα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων και τουλάχιστον τέσσερις ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης των κατοχικών δυνάμεων  στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και η Ερυθρά Ημισέληνος.

Ο 19χρονος άνδρας έπεσε νεκρός στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναμπλούς από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών, λίγο πριν τα ξημερώματα, καθώς Παλαιστίνιοι μαχητές προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν ισραηλινές δυνάμεις και εποίκους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς με δύο από αυτούς να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Κατά δη διάρκεια της επίθεσης υπήρξαν και καταγγελίες για επίθεση ισραηλινών στρατιωτών σε δημοσιογράφο που κάλυπτε τα γεγονότα.

Το τάγμα Nablus των Ταξιαρχιών al-Quds, η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, ανέφερε ότι τα μέλη της «αντιμετώπισαν τις δυνάμεις κατοχής και ομάδες εποίκων που είχαν εισβάλει στην περιοχή του τάφου του Ιωσήφ», αναφερόμενη σε μια τοποθεσία της πόλης που έχει γίνει θέατρο επανειλημμένων συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με το συμβάν, το οποίο έπεται της επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων νωρίτερα αυτόν τον μήνα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν – που βρίσκεται περίπου 41 χιλιόμετρα μακριά – με απολογισμό 12 νεκρούς Παλαιστίνιους και περισσότερους από 100 τραυματίες και τον ξεριζωμό χιλιάδων κατοίκων που τράπηκαν σε φυγή μετά τις  εκτεταμένες καταστροφές σε μη πολιτικές υποδομές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα