ΑΘΗΝΑ
12:46
|
02.06.2024
Ο Τόνι Μπένετ κατείχε το ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο άνθρωπο που εξέδωσε άλμπουμ με καινούργιο υλικό, σε ηλικία 95 ετών και 60 ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας από τους πιο θρυλικούς τραγουδιστές της γενιάς του με καριέρα περίπου 70 ετών και ένα ρεπορτόριο που θα το ζήλευαν πολλοί σημερινοί ερμηνευτές, έφυγε σήμερα από τη ζωή πλήρης ημερών και επιτυχιών. Μιλάμε για τον Τόνι Μπένετ που πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών στη Νέα Υόρκη, όπου και γεννήθηκε, παλεύοντας από το 2016 με την εκφυλιστική νευρολογική ασθένεια, Αλτσχάιμερ.

Η αρχή της λαμπρής καριέρας του στο τραγούδι έγινε το 1951 όταν έγινε επιτυχία το πρώτο του τραγούδι με τον τίτλο «Because of You».

Στη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομία του τιμήθηκε με δύο δεκάδες  Grammy, πούλησε πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον πλανήτη, και μέχρι τα βαθιά γεράματα έμπαινε στα στούντιο κάνοντας αξέχαστα ντουέτα με σύγχρονους τραγουδιστές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Τόνι Μπένετ κατείχε το ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο άνθρωπο που εξέδωσε άλμπουμ με καινούργιο υλικό, σε ηλικία 95 ετών και 60 ημερών.

Είναι σίγουρο πως έχετε ακούσει κάποια από τα αξέχαστα τραγούδια του, όπως: “Macarthur Park”, “I Left My Heart in San Francisco», «For Once In My Life», «Good Life», «Rags to Riches», κ.α.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ 2,9 εκ. δολαρίων

Ξεκίνησε το τριήμερο φεστιβάλ Αναιρέσεις

Αντιδράσεις για σχέδια μετατροπής ιστορικών κτιρίων σε ξενοδοχείο στο Καστέλι Χανίων

Disiecta Membra #15: Ο ναρκισσισμός του τραύματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα