ΑΘΗΝΑ
08:32
|
02.05.2024
Βιώσιμες λύσεις υπάρχουν, θέλουμε όμως να τις αξιοποιήσουμε;
Σκίτσο από τη σελίδα «The Oxygen Project».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλιματική κρίση, κλιματική αλλαγή και στη μέση ο άνθρωπος. Εμείς, ο κόσμος που ζει και κατοικεί αυτόν τον πλανήτη. Τι κάνουμε τελικά για να αποτρέψουμε και να σταματήσουμε αυτή την κλιματική κρίση και εν τέλει, να ζήσουμε αξιοπρεπώς και εμείς και οι επόμενες γενιές;

Δάση καίγονται, σπίτια καίγονται, άνθρωποι πεθαίνουν, το παγκόσμιο κλίμα αλλάζει και χρειάζεται άμεσα πραγματικές και βιώσιμες λύσεις. Μην πάμε μακριά, από πέρυσι ο Αμαζόνιος, τα πνευμόνια του πλανήτη μας που λέμε, καίγεται σχεδόν κάθε μέρα. Πυρκαγιές που προκαλούνται σκόπιμα, για να καθαρίσει η γη για άλλες χρήσεις, όπως εκτροφή βοοειδών, καλλιέργεια ζωοτροφών ή παράνομη υλοτομία, σύμφωνα με την Greenpeace.

Αυτή η διαδικασία καταστροφής δέντρων για την εκκαθάριση δασικής γης είναι γνωστή ως αποψίλωση των δασών, απειλώντας τη ζωή και τα μέσα διαβίωσης των αυτόχθονων πληθυσμών και των παραδοσιακών κοινοτήτων στον Αμαζόνιο, με τη βιοποικιλότητα του δάσους και και το παγκόσμιο κλίμα τελικά να αλλάζει ραγδαία.

Το παραπάνω σκίτσο από τη σελίδα «The Oxygen Project» σκιαγραφεί απόλυτα την κατάσταση του πλανήτη μας αυτή τη στιγμή. Η κλιματική κρίση, σίγουρα, δεν ήρθε μόνη της, υπαίτιος είναι ο άνθρωπος και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο ίσως, προλάβουμε να σώσουμε κάτι για τις επόμενες γενιές, για να είναι ο πλανήτης μας βιώσιμος, για να μην έχουμε καυτά καλοκαίρια με πυρκαγιές και πλημμύρες με νεκρούς και καταστροφές τους επόμενους χειμώνες.

Ωστόσο, θα γίνει κάτι ριζοσπαστικό; Ή τα συμφέροντα και οι ατζέντες είναι υπεράνω όλων;

Ο χρόνος θα δείξει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα