ΑΘΗΝΑ
09:21
|
20.09.2024
Η ναύαρχος Λάιζα Φρανκέτι έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων, ως διοικητής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tην 59χρονη ναύαρχο Λάιζα Φρανκέτι επέλεξε απόψε ως νέα υποψήφια επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, εφόσον επικυρωθεί ο διορισμός της η Φρανκέτι, που διατελεί  υπαρχηγός των επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, θα γίνει η πρώτη γυναίκα αρχηγός ενός κλάδου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ναύαρχος Λάιζα Φρανκέτι έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων, ως διοικητής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, υπαρχηγός των ναυτικών επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη Μαχών σε Πόλεμο, διευθύντρια Στρατηγικής, Σχεδίων και Πολιτικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κ.α.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επικρότησε την υποψηφιότητα της Φρανκέτι και άλλων υψηλόβαθμων ναυτικών αξιωματούχων λέγοντας πως θα εξασφαλίσουν ότι «το ναυτικό των ΗΠΑ και η κοινή δύναμη στον Ινδο-Ειρηνικό θα παραμείνει η καλύτερη στρατιωτική δύναμη που γνώρισε ποτέ ο κόσμος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα