ΑΘΗΝΑ
16:15
|
28.04.2024
Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι η χώρα του ανυπομονεί να αυξήσει την αξία του εμπορίου με την Τουρκία στα 3 δισ. δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ιβάν Γκιλ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του ανυπομονεί να αυξήσει την αξία του εμπορίου με την Τουρκία στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, ο Γκιλ τόνισε τις σημαντικές επενδύσεις και πολιτικές συνεργασίας που ανέπτυξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Λατινική Αμερική.

Ο Γκιλ σημείωσε επίσης ότι η επίσκεψη του Ερντογάν στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, τους επόμενους μήνες θα επιταχύνει περαιτέρω τη δυναμική των συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Γκιλ μοιράστηκε ότι η Βενεζουέλα βλέπει την Τουρκία ως μια ανερχόμενη χώρα και ένα ισχυρό έθνος υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν.

«Το θεωρούμε εγγυητή της ειρήνης και της ανάπτυξης», είπε ο Γκιλ, τονίζοντας τη σημασία του διμερούς όγκου εμπορίου, ο οποίος έφτασε τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, επιθυμώντας να αυξήσει αυτόν τον αριθμό στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες για ισχυρή οικονομική συνεργασία.

Η Τουρκία και η Βενεζουέλα υπέγραψαν επίσης συμφωνία αμοιβαίας προώθησης και προστασίας των επενδύσεων. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συζήτησαν τα βήματα για την επίτευξη του στόχου των 3 δισ. δολαρίων στο αμοιβαίο εμπόριο.

Εν τω μεταξύ, ο Γκιλ δήλωσε ότι η Βενεζουέλα έχει ισχυρούς τομείς γεωργικής παραγωγής και παραγωγής τροφίμων, προσελκύοντας το ενδιαφέρον από εταιρείες στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Τόνισε ότι οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Βενεζουέλα είναι παράνομες, ζητώντας την άμεση και άνευ όρων άρση τους, υποστηρίζοντας ότι κανένα κράτος δεν πρέπει να επιβάλει κυρώσεις σε άλλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα