ΑΘΗΝΑ
01:53
|
28.04.2024
Ο Όρμπαν ελπίζει ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ενισχύσουν τις κυβερνήσεις που απορρίπτουν τον «φεντεραλισμό» που αντιπροσωπεύουν η Γερμανία και η Γαλλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν επανέλαβε το Σάββατο την επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διεξαγωγή μιας «επίθεσης ΛΟΑΤΚΙ», λέγοντας ότι η εθνικιστική κυβέρνησή του θα προστατεύσει τις χριστιανικές ρίζες της χώρας, αναφέρει το Reuters.

Σε ομιλία του στη Ρουμανία, ο Όρμπαν – μακροχρόνιος επικριτής των Βρυξελλών – είπε επίσης ότι ελπίζει ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του επόμενου έτους θα ενισχύσουν τις κυβερνήσεις εντός του μπλοκ που απορρίπτουν τον «φεντεραλισμό» που αντιπροσωπεύουν η Γερμανία και η Γαλλία.

Στην εξουσία από το 2010, ο Όρμπαν ψήφισε νόμο το 2021 που απαγορεύει τη χρήση υλικού που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου στα σχολεία, επικαλούμενος την ανάγκη προστασίας των παιδιών από την «προπαγάνδα LGBTQ» και ως εκ τούτου κλιμακώνοντας τη διαμάχη με την Ε.Ε..

Έχει επίσης συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες για άλλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του κράτους δικαίου και των μεταρρυθμίσεων στα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας και στο δικαστικό σώμα.

Η Ε.Ε. είναι «είτε μια αυτοκρατορία είτε (μεμονωμένα) έθνη… Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες: οι φεντεραλιστές προσπαθούν να μας αποσπάσουν», είπε ο Όρμπαν.

«Ήθελαν ανοιχτά μια αλλαγή στην κυβέρνηση (το 2022) στην Ουγγαρία», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει τώρα και για την Πολωνία.

Η Πολωνία διεξάγει βουλευτικές εκλογές αυτό το φθινόπωρο, οπού το συντηρητικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) θα διεκδικήσει τρίτη θητεία. Έχει υιοθετήσει πολλές πολιτικές που συμβαδίζουν με τις πολιτικές του Όρμπαν, και οι δύο χώρες έχουν εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη κράτους δικαίου με το μπλοκ που οδήγησε στην αναστολή ορισμένων κονδυλίων της Ε.Ε..

Ο Όρμπαν είπε ότι η ισορροπία μεταξύ των φεντεραλιστών και των εθνών που δεν ήταν πρόθυμα να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στις Βρυξέλλες διαταράχθηκε όταν η Βρετανία αποχώρησε από το μπλοκ και τώρα μόνο η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη «επιμείνουν στην (αντι-ομοσπονδιακή) στάση τους».

Εν τω μεταξύ, ενίσχυσε τη ρητορική του κατά των ΛΟΑΤΚΙ καθώς τα οικονομικά προβλήματα της Ουγγαρίας έχουν κλιμακωθεί. Ο ετήσιος πληθωρισμός ξεπέρασε το 25% το πρώτο τρίμηνο.

«Η Ε.Ε. απορρίπτει τη χριστιανική κληρονομιά, πραγματοποιεί αντικατάσταση του πληθυσμού της μέσω της μετανάστευσης… και διεξάγει επίθεση ΛΟΑΤΚΙ», είπε το Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα