ΑΘΗΝΑ
22:00
|
18.05.2024
Οι παράνομες ροές μεταναστών βλάπτουν όλες τις χώρες σε όλη τη Μεσόγειο, δήλωσε την Κυριακή η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι παράνομες ροές μεταναστών βλάπτουν όλες τις χώρες σε όλη τη Μεσόγειο, δήλωσε την Κυριακή η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, καλώντας τα έθνη να πολεμήσουν μαζί κατά των διακινητών ανθρώπων, αναφέρει το Reuters.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη σκληρή ρητορική της, η Μελόνι είπε σε διεθνές συνέδριο στη Ρώμη ότι η κυβέρνησή της ήταν ανοιχτή να δεχτεί περισσότερους ανθρώπους μέσω νόμιμων οδών, καθώς «η Ευρώπη και η Ιταλία χρειάζονταν μετανάστευση», μεταδίδει το Middle East Monitor.

«Η μαζική παράνομη μετανάστευση βλάπτει τον καθένα μας. Κανείς δεν ωφελείται από αυτό, εκτός από εγκληματικές ομάδες που πλουτίζουν εις βάρος των πιο εύθραυστων και χρησιμοποιούν τη δύναμή τους ακόμη και ενάντια στις κυβερνήσεις», είπε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ιταλία δεσμεύτηκε να εκδώσει 452.000 νέες βίζες εργασίας για υπηκόους τρίτων χωρών από το 2023 έως το 2025, αυξάνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων αδειών κάθε χρόνο στο υψηλότερο επίπεδο των 165.000 το 2025. Το 2019, πριν χτυπήσει ο COVID, η Ιταλία εξέδωσε μόλις 30,850 έναντι του COVID.

Το συνέδριο, το οποίο στοχεύει να οικοδομήσει μια εταιρική σχέση μεταξύ των κρατών σε μια σειρά θεμάτων, φιλοξενεί εκπροσώπους από χώρες όπως η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, η Λιβύη και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι διεθνείς διακινητές ανθρώπων δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας», είπε ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σάιεντ στη διάσκεψη.

Η Μελόνι, η οποία ηγείται μιας δεξιάς κυβέρνησης από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, επιχειρεί να εμπλακεί σε άλλα έθνη σε προσπάθειες για τον περιορισμό της μαζικής μετανάστευσης και την καταπολέμηση των διακινητών.

Οι αφίξεις στην Ιταλία αυξάνονται φέτος με πάνω από 83.000 άτομα να βγαίνουν στην ξηρά μέχρι στιγμής φέτος σε σύγκριση με περίπου 34.000 την ίδια περίοδο το 2022.

Η Μελόνι είπε ότι ο κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν η υποστήριξη της ανάπτυξης στην Αφρική, με «μη ληστρικές, μακροπρόθεσμες συνεργασίες… βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό».

«Η Δύση έχει δώσει την εντύπωση ότι ανησυχεί περισσότερο για το να δίνει μαθήματα παρά να βοηθά… και αυτό μάλλον έχει δυσκολέψει την πρόοδο σε στρατηγικά ζητήματα», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα