ΑΘΗΝΑ
14:15
|
02.05.2024
Ο Πάπας ανταποκρίθηκε δημοσίως στην έκκληση του Πατριάρχη Κυρίλλου για υπεράσπιση της Λαύρας, δήλωσε ο Μητροπολίτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αντώνιος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας ανταποκρίθηκε δημοσίως στην έκκληση του Πατριάρχη Κυρίλλου για υπεράσπιση της Λαύρας, δήλωσε ο Μητροπολίτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αντώνιος (Sevryuk), όπως μεταδίδει το spzh.news.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αντώνιος, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε σε ένα γενικό ακροατήριο ότι σκέφτεται και ανησυχεί για τους αδελφούς της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου, όντας ένας από τους λίγους αποδέκτες εκείνων των εκκλήσεων που απέστειλε ο Πατριάρχης Κύριλλος σε διεθνείς και πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι ο Πάπας «αντέδρασε δημόσια σε αυτή την επιστολή κατά τη διάρκεια ενός από τα γενικά ακροατήρια που παραδοσιακά ο ποντίφικας πραγματοποιεί τις Τετάρτες».

«Ένας μεγάλος αριθμός προσκυνητών συγκεντρώνεται για αυτό το ακροατήριο, καθώς γίνεται εκπομπή σε όλο τον κόσμο. Ο Πάπας είπε ότι οι σκέψεις του, οι εμπειρίες του σήμερα είναι με τα αδέρφια της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου και έχοντας φυσικά υπόψη ότι υπήρχαν είδηση ότι θέλουν απλώς να διώξουν τους αδελφούς από το μοναστήρι – από αυτό το μεγάλο ιερό της εκκλησίας μας», είπε ο Μητροπολίτης.

Όταν συναντήθηκε με τον Πάπα εκ μέρους του Πατριάρχη Κυρίλλου, τον ευχαρίστησε για το γεγονός ότι «με την πλήρη σιωπή της παγκόσμιας κοινότητας δημοσίως, ο Πάπας ήταν ένας από αυτούς που ύψωσε τη φωνή του και είπε τον βαρύ λόγο του», σημείωσε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε στις Τοπικές Εκκλησίες για διακρίσεις κατά της UOC.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πογκρόμ του Κιέβου κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Έκκληση του Κύριλλου για διεθνή συμπαράσταση

Συνάντηση Κουτσούμπα-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Η «Άπειρη Αξιοπρέπεια» και ο μετα-ανθρωπισμός

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα