ΑΘΗΝΑ
21:54
|
03.05.2024
Το σμαραγδένιο νησί φλέγεται χωρίς… Ιππότες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώτη σπίθα άναψε στις 18 Ιουλίου και μέσα έξι ημέρες κατάφερε να εξαπλωθεί εκτός ελέγχου η φωτιά στο σμαραγδένιο νησί της Ρόδου. Από το πυκνό πευκόδασος στην περιοχή Απόλλωνα οι φλόγες έφτασαν στα παράλια και έκαψαν το χωριό Λάερμα. «Απροετοίμαστοι τελείως. Πιαστήκαμε πάλι κοιμισμένοι. Δεν της δώσαμε το σεβασμό που ήθελε να την πιάναμε στην αρχή. Οι πυροσβέστες ούρλιαζαν από την αρχή», δήλωσε o εθελοντής, Κώστας Τσικλιγιώτης, στο κανάλι Open.

Για μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και για πρωτόγνωρες για δασική πυρκαγιά εικόνες μίλησε χθες Κυριακή 23/7 ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, που βρίσκεται στο νησί. «Είναι μια ιδιαίτερη πυρκαγιά γιατί πλήττεται το κέντρο του περιβάλλοντος της Ρόδου» είπε στην ΕΡΤ και προειδοποίησε για ερημοποίηση νότια από το Γενάδι, η οποία μπορεί να επεκταθεί.

Πελοπόννησος, Εύβοια, Μάτι, Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και… Ρόδος. Πολιτικός σχεδιασμός με όραμα για το μέλλον, όπως επισημαίνει στο σκίτσο του ο λογαριασμός @SakisDraws:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα