ΑΘΗΝΑ
05:35
|
05.05.2024
Με αφορμή τις συναντήσεις στο Βίλνιους είπε πως «δεν υπάρχουν προβλήματά μάς που δεν μπορούν να επιλυθούν με οποιαδήποτε χώρα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 «Δεν υπάρχουν διαφορές που δε λύνονται» φέρεται πως είπε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στην Τουρκία, μετά τη σύγκλιση του υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.

Σε σχετικό ρεπορτάζ ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Βίλνιους της Λιθουανίας με Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις οποίες διαπίστωσαν ότι «δεν υπάρχουν προβλήματά μάς που δεν μπορούν να επιλυθούν με οποιαδήποτε χώρα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αποστολή τουρκικών πυροσβεστικών αεροσκαφών στη Ρόδο, λέγοντας:

«Εκφράζουμε τα περαστικά μας πρώτα στους κατοίκους της Ρόδου, όπως και στους γείτονες μας τους Έλληνες. Στείλαμε δύο αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, (η οποία) παλεύει με μια τεράστια πυρκαγιά».

Σε σχέση με την Κύπρο ο Ερντογάν δήλωσε:

«Εμείς δεν αποφύγαμε ποτέ την λύση για τις αλήθειες στο νησί. Δε θα το αποφύγουμε. Δε φοβόμαστε να βάλουμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά προκειμένου να βρεθεί για μια μόνιμη και δίκαιη ειρήνη. Την αποφασιστικότητα μας σχετικά σε αυτό το θέμα την δείξαμε σε όλες της διαδικασίες από το σχέδιο Ανάν μέχρι τωρα. Και αν χρειαστεί θα την δείξουμε ξανά. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο αυτή που βρίσκονται απέναντι μας αντί να επιμένουν σε επιβολές,  να αποδεχτούν την πραγματικότητα στο πεδίο».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην Άγκυρα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα