ΑΘΗΝΑ
17:44
|
08.05.2024
Για να υπερψηφιστεί απαιτούνται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, 200 θετικές ψήφοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται, σήμερα Δευτέρα, το νομοσχέδιο για την ψήφο των εκλογέων εξωτερικού, με το πρόγραμμα να προβλέπει πως μετά από διήμερη συζήτηση, η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα το σχέδιο νόμου για να ισχύσει πρέπει να λάβει 200 θετικές ψήφους που σημαίνει ότι εκτός από τους 158 βουλευτές της ΝΔ απαιτούνται τουλάχιστον 42 ακόμα θετικές ψήφοι, που δεν θεωρείται δύσκολο να βρεθούν όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα συζήτηση.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, με ευρεία πλειοψηφία καθώς υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η Νίκη, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας. Καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ επιφύλαξη για την Ολομέλεια δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κατέθεσε δική του τροπολογία όπου προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων εκλογικών περιφερειών αποδήμων προκειμένου να εκλέγουν οι Έλληνες του εξωτερικού τους δικούς τους εκπροσώπους.

Μετά την ψήφο των αποδήμων, στη Βουλή εισάγεται προς ψήφιση, την Τετάρτη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο περιλαμβάνεται το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου και μία σειρά από φοροαπαλλαγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Ε.Ε: Εγκρίθηκε το σχέδιο για χρηματοδότηση του Κιέβου μέσω των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα