ΑΘΗΝΑ
01:54
|
08.09.2024
Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη βιώνει μια περίοδο αυξανόμενης βίας, που χαρακτηρίζεται από επανειλημμένες επιδρομές από τον ισραηλινό στρατό που αφήνουν πίσω δεκάδες Παλαιστίνιους νεκρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι τελευταίοι θάνατοι σε ένα κύμα βίας στην περιοχή από τις αρχές του περασμένου έτους.

«Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές σφαίρες στη Ναμπλούς», δήλωσε την Τρίτη το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι οι ταυτότητες των νεκρών είναι ακόμη άγνωστες.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι τρεις «ένοπλοι τρομοκράτες» άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών του από ένα όχημα σε μια γειτονιά της Ναμπλούς και τα στρατεύματα πυροβόλησαν «για να τους εξουδετερώσουν».

Η Ναμπλούς είναι η εμπορική πρωτεύουσα της περιοχής και το κύριο επίκεντρο των επιδρομών του ισραηλινού στρατού.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν τις δολοφονίες ως ενέδρα μετά την υποτιθέμενη επίθεση των Παλαιστινίων κατά των ισραηλινών δυνάμεων κοντά σε έναν εβραϊκό οικισμό με θέα στη Ναμπλούς.

Η τηλεόραση της Παλαιστίνης έδειξε πλάνα ενός στρατιωτικού οχήματος που εμποδίζει την πρόσβαση στην περιοχή του περιστατικού, συμπεριλαμβανομένου ενός ασθενοφόρου, καθώς στρατιώτες φάνηκαν να πραγματοποιούν επιθεώρηση.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι κατέσχεσε τρία τουφέκια M16 και άλλο εξοπλισμό από το αυτοκίνητό τους.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους 15 μήνες, με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, εφόδους εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά, αντιισραηλινές επιθέσεις.

Πάνω από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στο πλαίσιο της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, όπως και 27 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ισραήλ σφυροκόπησε τον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν με drones και πυραύλους, ενώ εκατοντάδες στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή. Δώδεκα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν, μαζί με έναν Ισραηλινό στρατιώτη.

Στη Δυτική Όχθη, έδαφος που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και, ανάμεσά τους, 490.000 ισραηλινοί έποικοι, σε οικισμούς που θεωρούνται από τον ΟΗΕ παράνομοι δυνάμει του διεθνούς δικαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα